Het wonder van het ei

Het wonder van het ei is een boekje wat bij uitstek geschikt is voor de lente, maar wat door kinderen vast het hele jaar door uit de kast gehaald zal worden om bekeken te worden. Door de vele verborgen dingen die door schuifjes of klepjes zichtbaar worden, is het een prachtig boekje geworden wat zich onderscheidt van de vele andere boeken door twee extra verrassingen!

Het verhaal
Een mees heeft zich verstopt
tussen de takken van een boom.
Ze zit dagenlang op haar nest en
houdt alles in de gaten.
Maar dan wordt het wachten beloond,
haar ei komt eindelijk uit…
En als het ei breekt, kun je het zelfs horen kraken!

Mening
Ik gaf het al even aan in de begintekst: dit boekje onderscheidt zich wat mij betreft van andere ‘schuif- en flapboekjes’. Ik vind het namelijk briljant dat er bij één actie die je kind kan uitvoeren, echt geluid te horen is, passend bij de afbeelding. Zo is het net alsof het ei echt breekt! Dat alleen al maakt Het wonder van het ei meer dan de moeite waard.

Een andere verrassing is door de makers van het boekje vast niet zo bedoeld, maar mijn dochter kwam er achter. Wanneer je het boekje tegen het licht houdt, zie je dat een meesje zich verstopt heeft 😉

Echt een prachtig boekje om samen met je kind te lezen. Pas wel op dat het niet te snel beschadigt, met name de eerste pagina verliest zijn functie wanneer hij te vaak helemaal opengevouwen wordt.

Het wonder van het ei – Hans-Christian Schmidt / Andreas Német
Kartonboekje met schuifjes, 10 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boekje hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Aspergeschotel, of Asperges au Gratin [recept]

Aspergeschotel, of asperge-ovenschotel klinkt al lekker, maar noem je het Asperges au Gratin dan kom …