Let’s Cook Chips Maker

Chips… Kinderen zijn er dol op! Vanaf nu kunnen ze (onder begeleiding) zelf hun eigen chips maken. Het mooie er aan is dat de chips verantwoord is, omdat de chips geheel vetvrij worden bereid! Met de Let’s Cook Chips Maker kunnen kinderen op eenvoudige en veilige wijze chips maken van aardappels of fruit. De bereiding vindt plaats in de magnetron en daardoor zijn de chips ook snel klaar. Deze keukenmachine van Let’s Cook is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.

Recensie
Als ik met mijn dochter thuis kom, valt haar oog direct op de grote en kleurrijke doos van de Let’s Cook Chips Maker. Uiteraard wil ze direct weten wat het is. In eerste instantie denkt ze nog dat ik een grapje maak als ik zeg dat je daar chips mee kan maken, maar als ze zelf het woord chips leest op de verpakking is haar verbazing en vreugde groot. “Gaan we dat nu doen mama, alsjeblieft?” Niet veel later staan we in de keuken. Terwijl ik nog druk bezig ben alles uit de verpakking te halen en de gebruiksaanwijzing te lezen, verheugt zij zich al helemaal op de chips die ze straks zal maken en opeten natuurlijk. Oké, het duurt even voordat ik het apparaat helemaal goed in elkaar heb gezet, maar dan kunnen we beginnen.

We lopen eigenlijk al direct tegen een probleem aan. De snijmachine is goed beveiligd; misschien een beetje te goed. Pas als het geheel in elkaar zit komt het mesje omhoog (prima mechanisme!) alleen is de handgreep voor mijn dochters hand een beetje te dik. Bovendien is de combinatie van boven druk geven en heen en weer bewegen wat lastig: zeker omdat het heen en weer schuiven best stroef gaat. Misschien dat het nieuwigheid is, misschien een aandachtspuntje voor de makers. Zelf heb ik redelijk snel de slag te pakken, alleen loop ik wel tegen een ander beveiligingsmechanisme aan. Wanneer je de snijder iets te ver naar links beweegt valt deze in een soort “slotje” wat denk ik bedoeld is dat kinderen er niet mee gaan snijden zonder toezicht. Dit vind ik overigens nergens terug in de gebruiksaanwijzing; het is dus een aanname van mijn kant. Om de snijder hier los van te krijgen is wat lastig, ook voor mij als volwassene. Het mes zit overigens netjes en veilig weggeborgen en als de snijplank niet op de bak geklemd zit, valt de mes iets lager, waardoor snij ongelukjes zeker sterk worden verminderd! Na het snijden liggen in het bakje mooie dunne plakjes aardappel.

Er zitten nog twee vormpjes bij de set geleverd; een driehoek en een vierkant. Met deze snij mallen kun je uit de plakjes aardappel de betreffende figuurtjes uitsnijden. Gewoon het malletje op het plakje leggen, drukken en klaar. Dit gaat heel eenvoudig en mijn dochter is dan al snel druk bezig driehoeken en vierkanten uit te stansen. De gesneden plakjes kun je in een ronde standaard zetten van hard plastic, die in de magnetron wordt geplaatst om de chips te bakken. Dit bakken gaat snel, al moet je wel tussendoor even steeds korte pauzes hebben. Je zet de houder met plakjes in de magnetron en zet deze gedurende 45 seconden op 900 watt aan. Vervolgens wacht je een minuut en herhaal je de stappen zo vaak als nodig is. Als de chips goudbruin kleurt, zijn ze klaar. Tijdens het verwarmen kan het zijn dat niet alle chipjes tegelijkertijd klaar zijn. Haal chips die al klaar zijn uit het houdertje en bak de rest verder. Ik ben verrast over de krakende chips die uit de magnetron tevoorschijn komen en ze smaken – zonder enige toevoeging – erg lekker! Zo kun je nog wel eens een bakje chips eten!

Voor de variatie kun je de chips na het “bakken” in de magnetron bestrooien met wat zout of paprikapoeder, maar dat is niet noodzakelijk. De chips van aardappel die wij hebben gemaakt zijn zo al lekker. Zonder enige toevoeging dus. Puur natuur! Wat het apparaat extra praktisch maakt, is dat je eigenlijk alle stevige groente- en fruitsoorten kunt gebruiken om chips te maken. Appel, harde peren, courgette… volop mogelijkheden dus! Snacken was nog nooit zo lekker en verantwoord!

Ook voor alle moeders zie ik in dit apparaat wel wat… Straks na deze december maand zullen weer veel vrouwen gaan afvallen. Door van groente en/of fruit wat chips te maken met deze kinderkeukenmachine kun je zo nu en dan toch onbezorgd genieten van een knapperige  lekkernij!

Bekijk hier alle Let’s Cook producten>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 12-17 jaar maken een boel veranderingen mee: puberteit, overstap naar de middelbare school, …