Mangiare!

Elke streek in Italië is trots op zijn eigen unieke recepten. Het zijn juist deze locale verschillen die de Italiaanse keuken zo rijk en fascinerend maken. Katie Caldesi gaat op culinaire ontdekkingsreis langs alle 20 streken van Italië en neemt je mee langs thuiskoks en trattoria’s en deelt de geheime tips die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een prachtig compendium van de authentieke en traditionele Italiaanse keuken, boordevol heerlijke recepten, handige technieken en interessante achtergrondinformatie. Een complete Italiaanse kookcursus voor iedere liefhebber van de eerlijke Italiaanse keuken!

Recensie
Wie is er nou niet dol op de Italiaanse keuken met die heerlijke pizza’s en pasta’s? Maar de Italiaanse keuken is natuurlijk zo veel meer. Natuurlijk barst het van de variaties in pasta’s. Honderden sauzen en ook allerlei verschillende vormen van dit deegwaren. Penne, spaghetti, macaroni, farfalle, lasagne, fusilli, tortellini, canelloni en tagliatelle. Zo maar wat voorbeelden van de bekendste soorten. Maar wat te denken van knapperig focaccia brood, flinterdunne carpaccio, tongstrelende antipasta, winterse minestrone en natuurlijk de traditionele tiramisu.

Natuurlijk vind je al deze recepten in dit kookboek. Gelukkig is dat slechts een fractie van het hele boek. Mangiare! zit namelijk boordevol recepten. Van klassiekers, maar vooral van minder bekende gerechten. Streekgerechten van Italianen zelf. Heerlijke gerechten met lokale ingrediënten. Zonder opsmuk en liflafjes. Robuust en puur. Wil je thuis dus genieten van het echte Italië. Zoals je op vakantie proeft als je eet in één van de vele restaurantjes… Ga dan aan de slag met deze recepten. Een aanwinst voor je keuken!

Mangaire – Katie Caldessie
Kookboek, hardcover, 512 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share