Eenvoudig schminken

Bij elk schoolfeest, partijtje of event ontkom je er niet aan. schminken. Het veranderen in een prinses, dier, superheld of piraat heeft een ontzettende aantrekkingskracht op kinderen. Ze willen er gerust voor in een lange rij staan om zich met een beetje verf om te laten toveren in iets anders. Ook op school worden moeders die kunnen schminken veelvuldig ingezet voor voorstellingen en feestjes. Maar hoe moet je eigenlijk beginnen als je zelf ook wel eens wat kinderen wil schminken?

Recensie
In het boek Eenvoudig schminken leer je wat basistechnieken, tips & trucjes. Maar vooral leer je gelijk aan de slag te gaan aan de hand van voorbeelden. Kies je voor een kleurige tijger? Dan wordt er heel duidelijk uitgelegd hoe je dit moet doen. Of liever een Zeeprinses? Geen probleem. Met het voorbeeld van het resultaat en het stappenplan, moet het lukken. Je moet er wel nog wat schmink voor aanschaffen EN de onmisbare glitters. Bij dit boekje krijg je gratis een schmink setje, maar dat is echt een minisetje voor de leuk. Drie kleurtjes, een klein penseeltje en een klein sponsje. Handig voor als je echt nog niets in huis hebt, maar hiermee kan je eigenlijk geen van de voorbeelden uit het boek maken. Daarvoor moet je wel echt eerst wat verschillende kleuren schmink voor in huis halen.

Zelf had ik voor dit boek het nog nooit aangedurfd om een kind te schminken. En nu… Nu heb ik voorzichtig mijn eerste stapjes in de wereld van schminken gezet. Het is vooral een kwestie van oefenen zodat je steeds sneller en met een vastere hand de gezichtjes van kinderen kan beschilderen en hen omtovert in hun favoriete dier of fantasie figuur. Veel plezier met oefenen!

Eenvoudig Schminken (inclusief schminksetje) – René Reiche en Bettina Wilberg
Handboek, hardcover, 62 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …

Share
Share