Just Dance 4

Just Dance 4 is een dans game voor de Wii. Ik kende het totaal niet en moet ook bekennen dat ik de laatste tijd de Wii alleen gebruikte om op te sporten met Wii fit en het balanceboard. Dit is al weer de 4e editie van dit dansspel. Ik dacht dat je kinect nodig had om het te spelen, maar begrijp nu dat dit spel er voor allerlei spelcomputers verkrijgbaar is. Dus ik deed gewoon de cd erin en keek wat er gebeurde. Binnen 20 minuten stond de salontafel aan de kant en lag mijn vriend dubbel van het lachen, want een echte danser ben ik niet!

Het lijkt heel simpel, je volgt de bewegingen van het poppetje op het beeldscherm, terwijl je de controller vast hebt. En vaak vind ik het vastmaken van het polsbandje overdreven, maar bij dit spel moet je het zeker doen; je armen vliegen alle kanten op! Misschien niet bij de mensen die er wat beter in zijn…

Zoals ik al zei, je imiteert het figuur op je tv scherm en de Wii volgt waar je controller naartoe gaat. Het is op zo’n manier gedaan dat je niet even de handbeweging maakt en punten scoort. Dat voelt eerst zeer onnatuurlijk, maar als je eenmaal een pasje te pakken hebt, zijn de armbewegingen logisch en soepel en scoor je de meeste punten. De muziek die gebruikt wordt, is zeer afwisselend. Zo kan je uit diverse dansstijlen kiezen. Er zit voor iedere leeftijd wel wat tussen. One Direction, Las Ketchup, Rihanna, Elvis Presley. Uit allerlei tijdperken is er wel wat te dansen.

Los van dat dit spel leuk is om op een feestje aan te zetten en met meerdere mensen te dansen, kun je het ideaal in je eentje spelen. Het heeft een party modus en een just sweat modus. Hiermee ben je binnen enkele minuten heerlijk aan het bewegen! Voor ieder gezinslid kun je een avatar maken die jouw dansuren bij houdt. Het aantal verbrandde calorieën worden ook aangegeven aan het eind van je workout. En dat is het dan ook echt: een workout! Je kan het instellen op tijd met de keuze uit 10, 25 en 45 minuten, en dit ook weer op verschillende stijlen. Sweat around the world laat je lekker zweten op latin muziek. Cardio fighting exercise brengt je hartslag goed omhoog en chearleaders bootcamp zorgt voor de extreme training zoals ze dat zelf noemen. En ben jij degene die tijdens een groepsles in de sportschool de pasjes niet gelijk snapt? Dan kun je nu lekker in je eigen woonkamer oefenen! Ik ben helemaal fan en ga het zeker vaker gebruiken!

Het spel geeft aan dat het vanaf 3 jaar is. Ik denk alleen niet dat kinderen van 3 jaar deze pasjes goed kunnen nabootsen. Wel leuk natuurlijk als jouw kleine meid mee staat te swingen terwijl jij met je workout bezig bent. Vanaf 7 jaar of 8 jaar kunnen kinderen dit spel zeker zelfstandig spelen. En helemaal als ze een beetje ritmegevoel hebben! Volgens mijn vriend zullen mannen de Just Dance 4 niet zo snel spelen, maar ik denk dat ook zij het zeker op een feestje proberen!

Bestel de game Just Dance 4 hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share