Gezond & energiek zwanger

Een handboek voor zwangeren om actief te blijven tijdens de gehele zwangerschap en jezelf gezond en energiek te voelen. Met workout-schema’s afgestemd op ieder trimester van de zwangerschap voor de beginnende- en geoefende sporter. Ook wordt er voedingsadvies gegeven en kan alles bijgehouden worden in de negenmaanden-fit agenda.

Recensie
Dit praktische handboek is bedoeld voor sportieve zwangere vrouwen. Het boek is gericht op zowel de beginnende als de ervaren sporter, dus een fanatieke sporter hoef je niet te zijn. Het behandeld stap voor stap de activiteiten die je kunt volgen. Het begint met een algemeen verhaal over het gezond zwanger zijn en wat de doelstellingen gaan worden. Door de doelstelling voor jezelf op te schrijven, kun je een actieplan opstellen. Dit actieplan doorloop je in elk trimester van de zwangerschap, elk trimester wordt apart in een hoofdstuk behandeld. In de hoofdstukken worden verschillende sportschema’s weergegeven met een schema voor de beginnende en voor de geoefende sporter, ook worden er in de hoofdstukken verschillende stretchoefeningen behandeld. Heel handig als je het zelf niet kunt bedenken, alle oefeningen en schema’s worden erg duidelijk omschreven. Uiteraard mag de gezonde voeding niet ontbreken, hier wordt een apart hoofdstuk aan besteed, zeer handig als houvast. De periode na de bevalling wordt zeker niet vergeten, er is immers een grote prestatie verricht en het lichaam moet weer op krachten komen. Hier worden weer verschillende oefeningen voor gegeven en er kan al mee begonnen worden in het kraambed. Het leuke aan het boek is dat je al je ervaringen en gebeurtenissen kunt bijhouden in een 9-maanden dagboek, geheel met foto’s van echo’s of van de  groeiende buik. Een erg leerzaam, mooi vormgegeven en zeer duidelijk omschreven handboek. Elke aanstaande moeder kan hier haar eigen sportieve plan trekken een origineel cadeau!

Gezond & energiek zwanger – Esther van Diepen
Doe-boek, hardcover, 165 pagina’s, Mom in Balance
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Yoga voor moeders
Klaar voor de start?
Ouders nemen meer tijd voor kinderen

 

About Stella

info@tantetoos-kinderkadoos.nl'

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …