het boeboek

Het boeboek

De boeman woont in een scheef, gezellig griezelhuisje, samen met zijn boevrouw. Er piepen vleermuizen in de kelder en er rommelen spoken rond op zolder. De wind giert knus door de kieren. Maar de boevrouw schrikt aldoor zo. En als ze schrikt gilt ze zo! Het is geen leven voor de boeman. Wat kan hij doen?

Recensie

Het boeboek is een boek waar de boeman wel een hele speciale rol krijgt toebedeeld. Er is helemaal geen sprake van een enge man, maar er is wel een probleem in het huis van de boeman. Zijn vrouw schrikt overal van. Ze hoort haar man niet aankomen en schrikt dan als hij opeens achter haar staat. Dus daar moeten ze een oplossing voor gaan bedenken… Misschien helpt het als hij elke keer “boe” roept voordat hij het huis binnen gaat. Dat gaan ze dus proberen, dus hoor je in en rond het huisje regelmatig “boe!” Kinderen zullen dit enthousiast ontvangen en al snel lekker meeroepen!

De prenten zijn kleurrijk, maar ook heel bijzonder. Er zijn van verschillende technieken gebruikt om de illustraties te maken. Zoals we gewend zijn van Harrie Geelen heeft hij een deel van de prenten geverfd. Maar ook de computer heeft hij gebruikt om mooie tekeningen te maken. Maar het meest bijzondere is nog wel het gebruik van lucifers! Zo zie je het huisje prachtig opgebouwd uit allemaal kleine lucifers. Het zal een hele klus geweest zijn, maar het resultaat is prachtig!

Imme Dros en Harrie Geelen zijn met Het Boeboek er in geslaagd om een prachtig kinderboek te maken, waar de kinderen echt bij betrokken worden. Kinderen zullen niet ademloos zitten luisteren naar het verhaal, maar beleven het verhaal mee en roepen zo hard als ze kunnen: BOE! Naar de prenten kun je blijven kijken, je zult steeds meer leuke dingen ontdekken. Kortom: een aanwinst voor de boekenkast!

Het boeboek – Imme Dros & Harrie Geelen
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, Querido

Lees ook:
De man in de wolken

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share