Maak het zelf met groen

Van groene materialen, zoals blaadjes, mos, takjes, dennenappels en kastanjes kan je allerlei leuke dingen maken. Maak zelf een egelhuis, een kastanjerups, een paddenstoel, een vogelverschrikker en nog veel meer. Verzamel zelf allerlei groen materiaal in de tuin of in het bos en maak dan je eigen groene knutsels.

Recensie
“Maak het zelf met…” is een serie knutselboeken waarin per boek steeds een bepaald materiaal centraal staat. Zo verschenen onder andere al eerder boeken over knutselen met foto’s, klei, schelpen, kralen en kurk en hout.

Maak het zelf met groen is en boek dat zich richt op knutselen met materiaal die de natuur ons te bieden heeft. Takjes, bladeren, mos en spagnum bijvoorbeeld. Dus neem je kinderen mee naar het bos, een park of wandel eens gewoon door de wijk. Neem een grote tas mee voor alles wat je vindt. Deze neem je mee naar huis en laat je goed drogen. Geeft je meteen de gelegenheid om even wat overige materiaal aan te schaffen bij een tuincentrum of hobbywinkel.

Het boek kent een duidelijke opbouw; allereerst een overzicht van de materialen die er in dit boek worden genoemd en waar je het kunt vinden of kopen. Alle werkstukken zijn overzichtelijk weergegeven. Een lijst met benodigdheden, een duidelijke beschrijving en natuurlijk een foto van het eindresultaat. Sommige handelingen zijn ter verduidelijking getekend of er is een foto van geplaatst. Als er een volwassene moet helpen staat dit ook duidelijk aangegeven.

Ook erg praktisch; bij de meeste werkstukken staat aangegeven voor welke leeftijd het geschikt is om te maken. Dat varieert van zes tot twaalf jaar; de gemiddelde leeftijd is ongeveer negen jaar. Uiteraard kun je ook met jongere kinderen al soortgelijke dingen maken, alleen dan zul je als ouder veel meer zelf moeten doen. Dit boek is een leuke aanrader om in huis te hebben, er met kinderen op uit te trekken en samen wat moois te maken. Door de duidelijke beschrijvingen kan het nauwelijks mislukken!

Maak het zelf met groen – Beatrijs Hansma
Informatief kinderboek, harcover, 64 pagina’s, Forte uitgevers B.V.

Lees meer:
Maak het zelf met papier
Het superdikke knutselboek
Ik leer breien

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share