Peppa de boomhut DVD

Peppa-BoomhutPeppa is een lief,ondeugend klein biggetje. Ze woont met haar jongere broertje George en haar mama en papa. Peppa speelt graag spelletjes. Ze houdt van verkleden, bezoekt graag leuke plekjes en ze speelt graag met haar vriendjes. Maar het allerliefst springt ze in modderpoelen.

recensie:

Als ik de begintune hoor van de Peppa DVD dan meen ik deze te herkennen van televisie. Als ik mijn zoon vraag of hij met me mee kijkt antwoord hij in eerste instantie met:  “maar mama Peppa is voor meisjes en ik ben een jongen. En ik ben ook al 4 jaar dus dat is veel te oud voor Peppa”. Ik moet erg lachen om zijn reactie, typisch een reactie van een stoer jongetje dat sinds een paar maanden naar de basisschool gaat. Gelukkig komt zijn zusje van anderhalf wel gezellig bij me zitten.

De dvd begint met een aflevering over ‘lummelen’. Peppa is met haar broertje George met de bal aan het spelen, ze plaagt hem een beetje door de bal heel hoog te gooien. Mama big komt kijken en leert ze lummelen, Peppa kan het al heel goed, maar George is er nog een beetje te klein voor. Als papa big ook komt spelen ze gezellig met zijn vieren.

Na deze aflevering kijken we naar ‘verkleedpartijtje’ en ik merk dat mijn zoon stilletjes ook op de bank is gaan zitten. Deze aflevering heeft een vergelijkbaar thema als de vorige. Ook hier speelt Peppa met haar broertje en maken ze veel plezier. Peppa is weer lekker ondeugend en laat haar broertje merken dat zij de oudste is. 2014-02-23_00004Ik moet eerlijk zeggen dat ik na 5 afleveringen van Peppa de boomhut wel een beetje klaar ben met dit knorrende en giechelende varkentje. Maar goed ik behoor dan ook niet tot de doelgroep.

Bij mijn zoon bespeur ik toch regelmatig een glimlach op zijn gezicht. Een teken dat hij wel degelijk geniet van de deze dvd. Maar waar ik meestal even streng moet zijn als ik het tijd vind om de tv weer uit te doen, komt hij nu zelf aangeven dat de tv wel weer uit mag. Ook mijn dochter heeft haar aandacht weer op iets anders gevestigd, maar dat zal niet zo zeer met deze dvd te maken hebben. Ze heeft gewoon nog niet zo veel interesse voor televisie. (en dat is natuurlijk helemaal niet erg)2014-02-23_00005

Wat mij betref is de Peppa de boomhut een vrolijke en vooral verantwoorde dvd. De verhalen zijn simpel dus voor de allerkleinsten ook te begrijpen en herkenbaar dus voor iets grotere kindjes ook leuk. Door het redelijk aanwezige ‘rozegehalte’ zal deze dvd bij jongens vanaf 4 jaar niet altijd meer in de smaak vallen. Misschien dat meisjes van deze leeftijd de avonturen van Peppa best nog willen zien.

Een pluspunt van deze dvd vind ik dat er 10 verhaaltjes van ongeveer 5 minuten op staan, dus als je je kindje niet te lang voor de televisie wilt hebben kun je ze net even een paar afleveringen laten zien. Heb je een kindje die helemaal fan is van Peppa, dan is er ook speelgoed en boeken van peppa verkrijgbaar. En natuurlijk heeft dit biggetje ook een eigen website.

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share