Kleine scholen blijven bestaan

De afgelopen jaren hebben vele kleine scholen op onder andere het platteland, te horen gekregen dat zij binnenkort de deuren zullen moeten sluiten. Dit is echter niet meer nodig. De Wereldschool uit Lelystad kan namelijk de scholen hulp geven, om toch te blijven staan.

In vele kleine dorpjes in Nederland zijn er scholen te vinden met maar een klein aantal leerlingen. Dit eigenlijk alleen omdat er in dat dorp en omstreken niet meer kinderen wonen die naar de basisschool moeten. Als deze scholen er echter niet zouden zijn, zouden de kinderen in die buurten een paar dorpen verder pas weer op school kunnen. Vaak voor de kleine kinderen veel te ver om te lopen en vaak ook te ver om te fietsen. De ouders zullen dan altijd beschikbaar moeten zijn om de kinderen te halen en te brengen.

De wereldschool vindt kleine klassen en groepen echter geen enkele reden om de scholen te sluiten. Kleinere klassen zijn juist goed voor de kinderen, omdat ze dan meer een op een begeleid worden. “Wij hebben veel ervaring met kleinschalig primair en voortgezet onderwijs in 122 landen. Wij kunnen dit ook in eigen land uitrollen, zodat honderden kleine schooltjes open kunnen blijven en duizenden kinderen in hun eigen dorp naar school kunnen blijven gaan”, zegt Roelofs, directeur van IVIO Onderwijsgroep, waar de Wereldschool onder valt. “Als 60.000 mensen tot in alle uithoeken van de wereld onderwijs hebben ontvangen, dan kan de Wereldschool dit ook in Nederland verzorgen. Door onze efficiënte aanpak zijn wij bovendien in staat om tegen lagere kosten het primaire onderwijs aan te bieden”.

De Wereldschool wilt daarom ervoor zorgen dat er een organisatie komt die alle kleine scholen daar onder brengt. Hierdoor staan zij er niet meer alleen voor en kunnen ze ook door blijven groeien in de lesstoffen en misschien zelfs leerlingen.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share