Sonnie Boem!

Sonnie maakt altijd muziek, hij kan het niet laten! Hij zingt in de badkamer, danst op het ritme van de wasmachine en drumt op de pannen in de keuken. ‘Mama’, vraagt Sonnie als hij naar bed gaat, ‘waar komt de muziek vandaan?’ Zijn moeder weet het niet. Op een dag hoort Sonnie een ritme dat hij nog niet kent. Hij danst naar buiten, op zoek naar de muziek…

Recensie
Sonnie Boem!
is een vrolijk en swingend boek.  De pakkende teksten en sprekende illustraties zorgen ervoor dat je echt in het verhaal zit. De muziek kun je als het ware al horen, en zo ‘dans’ je door het boek heen. De eerste keer dat ik dit boek voorlas, werd zelfs ik wel erg nieuwsgierig wat Sonnie voor muziek hoorde. Het duurde even voordat ik wist wat het geluid was, wat Sonnie hoorde…helemaal achterin het boek, kwam Sonnie pas bij het geluid aan, wat hij de hele tijd hoorde. Wat dat geluid is? Dat ga ik hier niet verklappen, daarvoor zul je echt dit boek moeten lezen…

Mijn zoontje van 5 jaar, vind dit boek erg leuk. Muisstil zat hij naar het verhaal te luisteren, toen ik dit boek de eerste keer voorlas. Dat is echt een teken dat hij het verhaal heel erg leuk en/of spannend vind. Toen het verhaal uit was, vroeg hij of ik het boek nog één keertje wou voorlezen…want hij vond dit boek zóóóó ontzettend leuk!

Sonnie Boem! is een prachtig boek. Kinderen zullen dit boek erg leuk vinden, vooral omdat de tekst en de illustraties echt ‘swingen’. Je danst echt door het boek heen en dat is een knap staaltje werk van Marieke van Ditshuizen!

Sonnie Boem! – Marieke van Ditshuizen
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Leopold

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Marie danst
Honden doen niet aan ballet

Zingen op de achterbank

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share