Moeder wil liefst zelfgemaakt cadeau op Moederdag

De meerderheid van de moeders (64 procent) wil het liefst een zelfgemaakt cadeau van haar kinderen krijgen op Moederdag. Dat blijkt uit onderzoek van het online onderzoeksbureau van Maurice de hond heeft uitgevoerd in opdracht van PayPal onder 250 vrouwen. Van de vrouwen met kinderen hoeft 22 procent daarentegen helemaal niets. In hun ogen is Moederdag commerciële onzin. Het zijn vooral de moeders in de leeftijdscategorie 46-60 jaar die dit antwoord geven.

De helft van moeders die wars zijn van commercie maakt hun eigen moeder echter wel gelukkig met een cadeau. Een derde van de moeders (37 procent) die een zelfgemaakt cadeau verwacht, maakt voor hun eigen moeder nog steeds zelf een cadeau. Bijna de helft van die moeders (46 procent) heeft het te druk met haar eigen kinderen om een cadeau te maken en koopt dus gewoon een bosje bloemen.

Besteding met Moederdag
Naast een zelfgemaakt kado zijn chocolade, bloemen of een geurtje de cadeaus die het meest voor de hand liggen. De meerderheid van de moeders (69 procent) vindt een bedrag onder de tien euro voldoende. Voor hun eigen moeder geven ze echter iets meer uit. Ruim de helft koopt een cadeau tussen de 10 en 35 euro. Een klein deel van de vrouwen (respectievelijk 4 en 8 procent) verwacht en geeft een cadeau van tussen de 35 en 75 euro.

Online shoppen
De helft van de vrouwen (51 procent) zou erg verheugd zijn als hun partner ze een flink bedrag zou geven om lekker online te shoppen. De helft van de vrouwen (54 procent) heeft echter nog nooit voor hun eigen moeder iets online gekocht, maar geeft aan dit wel een goed idee te vinden.

“Wij zien rond Moederdag duidelijk een piek in de online bestedingen. Vergeleken met vorig jaar is het aantal bestedingen ook hoger. Dit toont aan dat het online shoppen voor cadeaus in populariteit toeneemt”, aldus Dennis Van Allemeersch, General Manager PayPal Benelux. “Vooral parfums worden veel online gekocht.”

Wat doen moeders het liefst
Tweederde van de moeders (63 procent) gaat op Moederdag het liefst iets leuks doen met de kinderen. Twintig procent gaat graag met haar man uit eten. Vooral de moeders in de leeftijdscategorie 46-60 willen dat.

Lees ook:
Moeder wil gewoon rust
Een wenskaart met jouw stem voor moederdag
TIP: last minute cadeau via Moederdagwebwinkel.nl

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Mathieu Pater promoveert op onderzoek naar muziektherapie voor jongeren en kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Met het verdedigen van zijn proefschrift “Music therapy for children with Autism Spectrum Disorder: development …