Detectiveburo Trio & Co – De verdwenen monsterkaarten

Maarten is de hoofdpersoon van Detectiveburo Trio & Co, hij heeft met zijn vrienden Jaro en Laura een echt detectivebureau. Het is even wachten op de eerste opdracht, maar als op een dag alle monsterkaarten (iedereen op school verzamelt monsterkaarten) verdwenen zijn, moet het trio aan de slag. Ze zijn echter niet echt met z’n drieën, ook Maartens kleine zusje Esther doet mee. Maar daar hebben ze vooral last van.

Detectiveburo Trio & Co is een boek waarin tekst en illustraties hand in hand gaan en samen het verhaal vertellen. Tekst en illustratie kunnen niet zonder elkaar. Dit maakt dat het boek ook aantrekkelijk is voor kinderen die niet zo erg van lezen houden.
Dat laatste geldt niet voor mijn jongste dochter van zes. Die leest alles wat los en vast zit. Voor haar was Detectivebureau Trio & Co vrij eenvoudig, ze had het zo uit. Ze vond het boek er wel erg leuk uit zien, ze trok het direct uit de stapel en verklaarde ‘die is voor mij’. Het verhaal vond ze ook leuk.

Het verhaal wordt verteld door Maarten. In het boek is veel afwisseling tussen het vertellen door Maarten en de dialogen tussen de personen in het boek. Het verschil in lettertype geeft duidelijk aan wanneer er een gesprekje gevoerd wordt.
Een leuk boek voor kinderen die kunnen lezen en kinderen die niet van lezen houden.

Detectiveburo Trio & Co: De verdwenen monsterkaarten – Martin Klein
kinderboek, hardcover, 128 pagina’s, Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt …

Share
Share