High Five Achtbaan

Iedereen kent wel de houten achtbaan. De ene wat spectaculairder dan de andere. Maar op zich lijken de houten achtbanen allemaal op elkaar. Of eigenlijk moet ik zeggen “leken op elkaar”. Want de pretparken én de bezoekers willen steeds meer. Dus zijn er steeds meer veranderingen op het gebied van de achtbanen.
Zo introduceerde de Efteling in 2010 al Joris en de Draak, waarbij 2 wagens tegen elkaar strijden. En kwam in Toverland in 2007 de houten achtbaan Troy, de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux.

Maar nu is er een hele nieuwe achtbaan op de markt. In het Chinese pretpark Happy Valley Wuhan krijgen ze de wereld primeur van de allereerste High Five Achtbaan. Dragon Wings, zo zal de achtbaan gaan heten en net als Joris en de Draak, gaan hier ook 2 wagentjes tegen elkaar strijden. Echter draaien de wagentjes van de Dragon Wings op een gegeven moment 90 graden naar binnen, waardoor het even lijkt alsof de wagentjes tegen elkaar zullen gaan botsen. Op dat moment lijkt het ook alsof de passagiers elkaar een high five kunnen geven.

Achtbaanfanaten zullen de Dragon Wings ongetwijfeld goed gaan keuren. Het is dat China te ver weg is, maar anders had ik deze achtbaan zeker uitgetest.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jul & Julia Zomerweken bij De Julianatoren [verslag]

Zoals jullie ongetwijfeld weten, ben ik een grote fan van kinderpretpark De Julianatoren. Bijna ieder …

Share
Share