Dr. Proktor redt de wereld (misschien)

Blijf kalm. Leg dit boek gewoon terug en loop langzaam de winkel uit. Wat je niet weet, kan je ook niet deren. Bijvoorbeeld dat de wereld op het punt staat te vergaan. Dat ons een hele enge invasie uit de ruimte te wachten staat. Op dit moment heb je nog niet ontdekt hoe het komt dat er sokken spoorloos verdwijnen in de was, en weet je nog niets van hele rare bavianen en andere dieren waarvan je zou willen dat ze niet bestonden. Maar als je dit jaar een boek zou willen lezen over de ondergang van de wereld, zevenpotige Peruaanse zuigspinnen, Bulle, Lise en doktor Proktor, dan moet je toch maar dit boek lezen. Misschien.

Recensie
Dit is een boek geschikt voor kinderen ouder dan 10 jaar. Door de mysterieuze, vage tekst op de achterkant van het boek wordt je het verhaal niet duidelijk, alleen dat het erg mysterieus is. En dat spreekt je aan of niet.

Het verhaal gaat over een maffe uitvinder dokter Proktor die samen met het buurmeisje Lise en haar vriendje Bulle diverse grappige avonturen beleeft. Je leest het boek met een grote glimlach omdat het verhaal soms zo’n absurde wending neemt dat het daarom erg lachwekkend is.

Dr. Proktor redt de wereld (misschien) – Jo Nesbø
Kinderboek, Hardcover, 376 pagina’s, Lemniscaat

Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share