Gezond bezig, nu ook voor tieners

Als onze kinderen maar gezond zijn (en gelukkig), dan zijn wij al snel blij. Daarom geven we onze baby’s opvolgmelk en fruithapjes, krijgen ze jaren vitamine D toegediend, voeren we ze regelmatig een vitaminepil. Maar dan? Hoe zorg je ervoor dat ook jouw tiener gezond blijft? Daar heeft Davitamon nu ook wat op gevonden. Speciaal voor pubers is er de Davitamon Multi Boost 12+.

Groeien
Tussen de leeftijd van 12 tot 18 jaar gebeurt er van alles in het lichaam van jongeren. De hormoonhuishouding verandert en ook hun voedingspatroon wisselt met enige regelmaat. En niet te vergeten: pubers krijgen te maken met groeispurten, van soms wel 12 centimeter per jaar. En groeien vraagt nu eenmaal veel van een tiener. Precies de reden dat ze af en toe heel moe zijn en gaan hangen. Irritant misschien, maar heel normaal. En als een lichaam zo snel groeit, kan het af en toe best wat extra ondersteuning gebruiken van essentiële vitaminen en mineralen. Zo hebben tieners, door al dat gegroei, bijvoorbeeld over het algemeen meer behoefte aan ijzer en meisjes in het bijzonder omdat ze gaan menstrueren. Jongeren hebben dus een andere vitamine- en mineralenbehoefte dan kinderen en volwassenen.

Hersenen
Misschien zou je het niet direct zeggen, maar naast de lichamelijke groei, ontwikkelt het brein zich ook snel. Maar waarom nemen jongeren dan af en toe toch meer risico, terwijl ze echt wel beter weten? Waarom rijden ze scooter zonder helm? En drinken ze soms zoveel? Dat komt omdat de hersengebieden die het gedrag in toom moeten houden, nog niet volledig ontwikkeld zijn. Als tieners 15 of 16 jaar zijn, is de pubertijd in principe afgerond. Maar de hersenen groeien nog zo’n tien jaar door voordat ze volledig volwassen zijn!

Extra ondersteuning: Davitamon Multi Boost 12+
Door de enorme ontwikkelingen die tieners doormaken, hebben ze veel  energie nodig. Een meisje tussen de 2200-2500 calorieën en een jongen zo’n 2900 tot 3300 per dag. Die energie halen ze vaak uit ongezonde snacks; zo wordt chocola niet meer per stukje gegeten maar per reep en stapelen de flessen cola zich op. Waarom? Omdat ze tieners zijn en hun puberbrein nog niet volledig ontwikkeld is om ‘nee’ te zeggen tegen deze heerlijkheden. Bij dit alles kan jouw tiener dus wel wat extra ondersteuning met multivitamines gebruiken. Daarom heeft Davitamon speciaal voor tieners Davitamon Multi Boost 12+ ontwikkeld: een uitgebalanceerde combinatie van alle belangrijke vitamines en mineralen die jouw kind kan gebruiken ter aanvulling op de voeding. Davitamon Multi Boost 12+ is verkrijgbaar als kauwtablet in de lekkere smaken pepermunt en aardbei.
Wil je meer weten over Davitamon Multi Boost 12+, kijk dan op www.davitamon.nl.
Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Brugklas: De tijd van m’n leven! [bioscoopfilm-recensie]

Vanaf vandaag, 7 februari 2019, draait de film Brugklas: De tijd van m’n leven! in de …

Share
Share