Mijn reis

In dit reisboek kun je schrijven, tekenen, plakken en spelletjes doen. De vragen en tips brengen je op een heleboel ideeën. Door dit boek zie je nóg beter wat jouw vakantieland zo bijzonder maakt. Waar je ook heen gaat: met “Mijn reis” kom je ogen en oren te kort!

Recensie
Mijn reis is een leuk boek dat kinderen van alle leeftijden kunnen gebruiken als reisdagboek en waar je veel plezier van kunt beleven. Je kunt opschrijven of tekenen wat je allemaal ziet en doet en meemaakt. Gelukkig hoef je niet from scratch te beginnen, maar worden je allemaal suggesties aan de hand gedaan.

Vrijwel alle denkbare thema’s rond vakantie en reizen worden gecoverd in Mijn reis: de auto’s die je onderweg ziet, dieren die je tegenkomt, de mensen, de winkels, het eten, hoe zien de huizen en andere gebouwen eruit. Maar natuurlijk ook waar ga je naar toe en hoe, wat neem je mee en met wie ga je op vakantie. Je kunt verhaaltjes schrijven, lijstjes maken (kost minder tijd en ook heel praktisch), tekeningen maken en alles wat je maar wilt bewaren inplakken. En natuurlijk hoef je niet alles te doen en te maken, je kiest gewoon voor die pagina’s die jou het meest aanspreken. Er staan spelletjes in en kleine opdrachtjes.

Mijn reis is echt een boek voor mijn dochters (eigenlijk heb ik er twee nodig dus, of nee, twee per vakantie…). Ze zijn 6 jaar en 10 jaar en vinden het altijd erg leuk om op te schrijven en te onthouden wat we allemaal gedaan en meegemaakt hebben. Zo in de herfst zonder reisjes in zicht zeggen ze er niet veel mee te kunnen, maar ‘we nemen het toch wel mee als we weer naar Frankrijk gaan? Toch?’. Of natuurlijk als we op wintersport gaan!

Tenslotte is dit boek ook nog eens heel stijlvol vormgegeven, in zwart, wit en grijs, met mooie tweekleurige illustraties van Marit Törnqvist waar je niet op uitgekeken raakt, er is steeds te nieuws te ontdekken.
En aan het einde van het boek is er alle ruimte om de adressen op te schrijven van alle vriendjes die je tijdens de vakantie hebt gemaakt.

Mijn reis – Monique Hagen & Marit Törnqvist
Doeboek, paperback, 96 pagina´s, Querido Kinderboek
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share