omslag Rebels en Rules boodschappen

Rebels & Rules: wat is leuker dan boodschappen doen en koken met je (klein)kinderen! [Recensie]

omslag Rebels en Rules boodschappenIk beleef aan het samen in de keuken staan met met dochter en/of zoon van nu zeven jaar altijd heel veel plezier. Ik leer ze keukengeheimen, ze doen graag mee met mixen, klutsen, bakken en groenten-koken en zijn altijd beretrots als het gerecht klaar is en (aan mama) wordt voorgeschoteld. En natuurlijk hoop je dat ze hiermee ook later nog iets aan hebben als ze later zelf (gezond) moeten koken.

Nu zijn er verschillende kookboekjes speciaal voor kinderen, maar het (scheur!) boekje van Uitgever Communikidz heeft mij wel opmerkzaam gemaakt dat naast het koken het eerst met de kinderen boodschappen doen voor die recepten vaak ook heel plezierig is. Zeker als je de kinderen zelf de ingrediënten laat zoeken. Het neemt even tijd maar je krijgt er quality-time met je kinderen voor terug!

Want dat is wat het doe-boekje Boodschappen Speurtocht doet: het geeft 15 recepten en vervolgens (uitscheurbare) boodschappenlijstjes om met het briefje in de hand de boodschappen zelf te gaan scoren bij de supermarkt. Briljant. Overigens staan achter in het boek zitten nog meer lijstjes van producten zodat je ook je gewone boodschappen met de kinderen kunt gaan doen. En als je je afvraagt waarom jouw kinderen altijd zo vervelend doen in een supermarkt komt dat waarschijnlijk omdat je ze niet zelf op stap stuurt om bepaalde artikelen te vinden.

Hier de voorbeelden van het maken van Oma’s wentelteefjes:

rebels en rules boodschapen wentelteefjes rebels en rules recept wentelteefjes

Het aantrekkelijke van het boekje is verder dat er niet te veel recepten in staan, zodat de keuze van een favoriet recept altijd eenvoudig blijft. Dat de recepten lekker eenvoudig zijn waarbij niet veel mis kan gaan en dat het aansluit bij wat kinderen lekker vinden. Ook een leuk kado voor de opa’s en oma’s!

De boodschappen Speurtocht bevat leuke illustraties en is aantrekkelijk vormgegeven. Boodschappen Speurtocht is één van een hele serie Rebels & Rules producten: aftelkalender, spitsuur, gezond eten en taken in huis.

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Nutella-walnoot koekjes [recept]

Soms heb je zin om wat te bakken met je kind(eren), gewoon eens iets anders …