Opgeven is geen optie!

Opgeven is geen optie!
Onder deze noemer vindt ook dit jaar weer de Alpe D’HuZes plaats. Dit is een fietsevenement dat sinds 2006 bestaat. Individuele fietsers en teams kunnen zich opgeven om de beroemde Alpe D’HuZes te beklimmen op hun tweewieler. Of eenmaal deze berg te beklimmen nog niet stoer genoeg is, gaan de deelnemers voor maar liefst zes keer op één dag de strijd met de Alpe D’HuZes aan! Dit alles doen zij natuurlijk niet zomaar, want voor niets gaat de zon op. Het is een sponsoractie waarbij er geld wordt opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Bijzonder zijn de verhalen van de deelnemers aan dit sponsorevenement. De meesten hebben dierbaren verloren aan kanker of kennen mensen die hen lief zijn die dagelijks vechten om de strijd tegen kanker te winnen. Maar ook doen er jaarlijks een aantal (ex)kankerpatiënten mee.

Stichting Alpe D’HuZes
De missie van  Stichting Alpe D’HuZes is: Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te kunnen leven met kanker. Al het sponsorgeld komt voor de volle 100% ten goede aan deze doelstelling. Jaarlijks worden de sponsorgelden overgemaakt naar de KWF Kankerbestrijding, waar het geld in een apart fonds terecht komt, dat op naam van de stichting is gesteld. Medici en wetenschappers kunnen projectvoorstellen doen als ze in aanmerking willen komen voor een deel van de sponsorgelden. Aanvragen worden door de stichting beoordeeld om te kijken of ze volledig aansluiten op de doelstelling van de stichting. Kosten worden allen gemaakt indien noodzakelijk en betalen hiervoor is geen optie. De stichting zoekt ook hier een sponsor voor of ze betalen het uit eigen zak! Sponsorgeld wordt daarvoor nooit gebruikt. Dat wordt volledig gebruikt om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren.

Donatie
Alpe D’HuZes vindt dit jaar plaats op 6 en 7 juni. Inschrijven voor deelname is voor dit jaar niet meer mogelijk, maar een donatie is uiteraard meer dan welkom. Er zijn verschillende mogelijkheden voor donatie, zo kun je per beklimming een donatie doen, maar ook een vast bedrag doneren. Voor meer informatie en/of een donatie ga je naar deelnemers Alpe D’HuZes.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Morgen is er iemand dankbaar voor wat je vandaag doet

Stel nou dat iemand uit je familie kanker heeft. Dan voel je je machteloos en …