De week voor Sinterklaas

Wanneer begin november de stoomboot richting Nederland komt, breekt bij vrijwel alle Nederlandse kinderen een wekenlange periode aan van spanning. Zal de Sint ook bij hen langskomen? In de laatste week voor de verjaardag van Sinterklaas, als die belangrijke vijfde december nadert, is de spanning nog eens extra groot. Speciaal voor deze week schreven acht bekende Nederlanders een voorleesverhaal.

Bekende Nederlanders
Aaf Brandt Corstius, Harm Edens, Frank Groothof, Dolf Jansen, Yvonne Kroonenberg, Lydia Rood, Susan Smit en Aart Staartjes helpen kinderen door de spannende tijd voor Sinterklaas met leuke, grappige voorleesverhalen. De eerste zes verhalen beschrijven elk een dag voor 5 december. Het zevende verhaal gaat over de grote dag. Het achtste verhaal is de ontlading van alle dagen vol verwachting en gaat over de dag na 5 december.

Recensie:

De week voor Sinterklaas is een voorleesboek met half lange verhalen. Elk verhaal is door één van de acht bekende Nederlanders geschreven en staan los van elkaar. Handig omdat er dan altijd wel een verhaal tussen zit die de kinderen aanspreekt. Het zijn niet altijd even makkelijke verhaaltjes, waardoor het voorlezen vooral leuk is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. Ook als je niet meer in Sinterklaas geloofd is het een leuk boek om in die spannende dagen voor 5 december te horen of te lezen. Echt zo’n boek dat je dus te voorschijn haalt om helemaal in de stemming te komen.

Lees ook:
Sinterklaas Kleurplaat wedstrijd
Sinterklaasliedjes erg populair
Het dagboek van Sinterklaas

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …