prentenboek over Pluk van de Petteflet van querido kinderboeken

Prentenboek Pluk en zijn vriendjes

‘Pluk woont in de Petteflet en daar heeft hij heel veel vriendjes. Zaza de kakkerlak, meneer Pen, Aagje, Langhors en de Stampertjes. In dit prentenboekje Pluk en zijn vriendjes leer je ze allemaal kennen!’

Recensie

Pluk van de Petteflet is één van de bekendste karakters van Annie M.G. Schmidt. Iedereen kent dit voorleesboek; het is een klassieker onder de kinderboeken. Nu is er eindelijk ook een versie voor de jonge kinderen. Met het prentenboek Pluk en zijn vriendjes heb je een geweldig boek om je kind al bekend te maken met Pluk, zijn vrienden en de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. Op elke pagina vind je een ander figuurtje. Een soort wie is wie.

Pluk en zijn vriendjes is leuk voor kleine kinderen. Het is een op zich zelf staand prentenboek. Leuk om bekend te raken met Pluk, en erg handig in gezinnen met meerdere kinderen. Is je oudste kind al toe aan het echte voorleesverhaal van Pluk van de Petteflet, dan duurt dit verhaaltje vaak toch nog te lang voor je peuter. Die kan dan mooi dit boekje op schoot nemen en zelf ‘meelezen’. Kortom een prentenboek dat erg handig is, zeker door zijn voordelige prijs (slechts € 4,95)!

Pluk en zijn vriendjes – Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Querido

Lees ook:
Pluk en de Petteflet
Jip en Janneke
Pluk en de Petteflet als spel voor op de Nintendo DS

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share