Wie winnen Awards voor bijzondere prestaties op het gebied van Werk, Onderwijs of Maatschappij?

Even iets geheel anders dan jullie gewend zijn op deze website: een aankondiging van de bekendmaking van de winnaars van de Mensa Fonds Awards. Behalve Trotse Moeders zijn wij namelijk ook vrouwen, die – soms beroepsmatig, soms privé – geïnteresseerd zijn in meer dan ontstoken oogjes en het laatste nieuws over de Pieten-discussie.

Voor het vierde jaar op rij worden de Mensa Fonds Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van Werk, Onderwijs of Maatschappij. Stichting Mensa Fonds zet zich er voor in dat de talenten van hoogbegaafden worden benut en de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar wordt. Dit realiseert Mensa Fonds door kennis te verspreiden over hoge algemene intelligentie, maar ook door bijzondere prestaties aan te moedigen en projecten en onderzoek te ondersteunen, bijvoorbeeld door Mensa Fonds Awards uit te reiken. De afgelopen jaren waren dit de genomineerden / winnaars:

schemawinnaarsafgelopenjarenvs2

Ook dit jaar zijn er weer 9 mensen genomineerd. Dit zijn:

??Categorie Maatschappij:
Alice Karen Burridge
Noks Nauta
Hülya Celik

Categorie Onderwijs:
Pieter Span
Tessa Kieboom
Herman Langhorst

Categorie Werk:
Frans Corten
Tineke Nienhuis
Lotte van Lith

De bekendmaking van de winnaars en de feestelijke uitreiking van de Awards is op 19 november 2016 in het Nationaal Onderwijsmuseum te Dordrecht, uitstekend bereikbaar met de trein (6 minuten van het station), met de auto (goedkoop parkeren).

onderwijsmuseum

Als je komt mag je vanaf 12:00 gratis het onderwijsmuseum bezoeken. De zaal is open vanaf 14:00 en het programma om 14:30. Na afloop van de uitreiking bieden we je een netwerkborrel aan. Meer informatie kun je hier vinden. Graag van tevoren even aanmelden via secretaris@mensafonds.nl.

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Commotie in het Museum [spel-recensie]

Onze eerste #TrotseMoedersChallenge is een feit: we hebben ons eerste ‘vrijdagavondje-spelletjesavondje’ achter de rug en …