Vijftig tinten kip: kookboek met verhalen [recensie]

vijftig-tinten-kip-trotse-moedersEen hilarisch kookboek als parodie op ‘Vijftig tinten grijs‘. Boeiend en erotisch koken met kip. Miss Chicken, een jonge scharrelkip, speelt de hoofdrol in deze grappige, soms zinderende en altijd spitsvondige parodie op de wereldberoemde Vijftig tinten grijs van E.L. James. Net als Anastasia Steele is ze overgeleverd aan de willekeur van een dominante man, in dit geval een welstellende, sexy en vooral erg hongerige chef-kok. Met keukentouw en koksmes gaat hij aan de slag en maakt Miss Chicken op vijftig verschillende manieren klaar.

Recensie

Even een kip klaarmaken krijgt wel een heel andere betekenis na het doorbladeren van dit boek. Wat een humor om een kookboek op deze manier vorm en inhoud te geven. Alleen al de titel, briljant!

Screenshot 2015-01-19 at 15.44.30

Ik heb “50 tinten grijs”, niet gelezen, ondanks de hype er omheen (eigenlijk vooral dankzij de hype er omheen…). Screenshot 2015-01-19 at 15.45.50Over het boek zijn de meningen erg verdeeld: veel mensen die ik ken vinden het een goed boek, goed geschreven en erg gedurfd. Een aantal anderen vindt er helemaal niets aan. Ik vermoed dat de verfilming van het boek tot vergelijkbare reacties zal leiden.

Screenshot 2015-01-19 at 15.45.12Het kookboek “50 tinten kip” is daarentegen niet zo controversieel. Zeker niet wanneer je een goed gevoel voor humor hebt. De teksten bij de gerechten zijn “smakelijk” en de gerechten zelf ook.

Dit is een enorm leuk boek om cadeau te doen, succes verzekerd. En als kookboek misstaat het ook niet: de recepten zijn eenvoudig te maken, zien er goed en gevarieerd uit. Maar zelf val ik vooral voor de titel en vind ik het een aanrader voor iedere kook-liefhebber met humor!

Vijftig tinten kip – FL Fowler
Bekijk op bol.comEen tongue in chick kook- en verhalenboek
Kookboek, recepten, hardcover, 162 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-01-19 at 15.46.05 Screenshot 2015-01-19 at 15.44.47

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …