voorleesboek van zirkoon

Dansen met de ezel en de beer

Als de beer in een kuil valt, onderneemt de ezel een opvallende reddingsactie. Want de ezel en de beer zijn vrienden en ze zorgen voor elkaar. In een wereld waar alles kan, is niets te gek voor de ezel en de beer.

Recensie

De tekening op de kaft van Dansen met de ezel en de beer zal kinderen zeker aanspreken. Het is eenvoudig getekend, zoals kinderen dat zelf op een gegeven moment ook doen. Benen teken je eenvoudig door een streepje te plaatsen, met onderaan een klein bolletje of blokje als voet. Door deze eenvoudige – maar zeer herkenbare – tekenstijl, nodigt het kinderen uit om in het boek te gaan bladeren.

Het boek Dansen met de ezel en de beer bestaat uit maar liefst dertig korte verhaaltjes, waarin de vriendschap van ezel en de beer een belangrijke rol speelt. Opvallend is dat veel van deze verhaaltjes een erg humoristisch einde hebben. Al lezende wordt je meegenomen naar een schitterende wereld waar – zo blijkt echt – alles kan. Een inktvis die besluit te gaan zonnen op het strand, de ezel die net zo’n lange nek als een giraf krijgt en stinkdieren die heerlijk  naar bloemen ruiken.

De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je, zonder dat je er erg in hebt, zo een paar verhaaltjes achter elkaar leest. Eenmaal begonnen in het boek, wordt je vanzelf nieuwsgierig naar de andere belevenissen van de ezel en de beer. De fantasierijke avonturen en de humoristische gebeurtenissen maken het voorlezen voor de ouders ook erg prettig. Want wat is er nu leuker dan even heerlijk lachen met je kind?

Dansen met de ezel en de beer – Aby Hartog
Voorleesboek, hardcover, 49 pagina’s, Zirkoon

 

Lees ook:
Ik wil de maan
Meneer Haas en mevrouw Beer gaan op vakantie
Meneer Haas en mevrouw Beer

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share