Kidizoom Action Cam van VTech [recensie]

kidizoom-actioncam-vtech-trotse-moeders-3De VTech Kidizoom Action Cam is een actioncam voor kinderen. Met deze compacte en multifunctionele camera maak je video’s en foto’s met tal van coole bewerkingen en effecten. Speel spelletjes, maak stop motion filmpjes en gebruik de waterdichte behuizing om foto’s onder water te maken of bevestig de camera op je fiets of skateboard en leg al je spannende avonturen vast, waar je ook bent!

Recensie
Net voordat mijn jongste zoon en ik samen op reis gingen (mama-tijd 2015: eerst een bezoek aan de Eiffeltoren en daarna door naar Disneyland Parijs!), kregen we de VTech Kidizoom Action Cam ter recensie binnen. Die kon dus meteen mee om uitgetest te worden!

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-12

De piepkleine actie-camera (5,5 x 5,5 cm, 2,5 cm dik) zat in een grote doos, met allerlei accessoires, zoals een polsbandje (handig!!) en allerlei items waarmee je de camera aan je fiets, je helm, je skateboard of waarmee je dan ook maar actief wilt zijn, kunt bevestigen. Er zit ook een behuizing bij waar je de camera in kunt stoppen voor onderwater opnames!

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-13

Enorm stoer allemaal en dat gaan we zeker ook nog uitproberen, maar eerst naar Parijs!

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-4In de auto op de heenreis begon mijn zoon al te bekijken hoe het werkte. Gelukkig is de VTech Action Cam enorm gebruiksvriendelijk, want ik was natuurlijk de handleiding vergeten…. Ik ben zelf niet zo van de handleidingen, maar voor een recensie moet je natuurlijk wel weten wat de bedoeling is, maar bij deze Action Cam kwam zelfs mijn 8-jarige knappe jongen er zonder problemen uit.

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-7
Foto, gemaakt door mijn zoon, met de VTech Action Cam

Eenmaal in Parijs ging hij dus zijn eerste foto’s maken. En die lukten prima! Wat zo leuk is aan een kind met een eigen camera, is dat er foto’s gemaakt worden waar je zelf niet aan denkt.

Bepaalde details, vanuit een ander perspectief (sowieso vanaf een andere hoogte, want hij scheelt gelukkig nog een flink stuk in lengte met mij!).

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-13
Foto, gemaakt door mijn zoon, met de VTech Action Cam

En wat ook leuk is, is dat je zelf ook eens op de foto staat. Het was tenslotte een mama-zoon reis, maar zonder eigen camera voor mijn zoon, waren er waarschijnlijk geen foto’s van mama geweest om dat te bewijzen 😉

Toen door naar Disneyland, waar we in een ‘cowboy-hotel’ verbleven. ’s Morgens, voordat we gingen ontbijten, maakte mijn zoon een video-verslag waarbij hij niet doorhad dat ik al wat was doorgelopen.

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-9

Erg komisch om terug te zien, klik hier voor die video >>>>

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-10

Tja, en dan Disneyland. Weinig tijd om foto’s te maken natuurlijk, want er is zoveel te doen. En dan komt het kleine formaat goed van pas, want de Action Cam kan gewoon in de jaszak (hij kan prima tegen een stootje) en kan zo gepakt worden wanneer er een foto of filmpje gemaakt moet worden. Hij is dan ook direct klaar voor gebruik!

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-12

Wat ook erg handig was, was dat er spelletjes op de Action Cam gespeeld kunnen worden. Leuk voor wanneer je in de rij staat of om je tijdens de terugrit naar huis weer te vermaken. Over vermaken gesproken: de special effects die je aan foto’s kunt toevoegen, waren ook een groot succes!

action-cam-vtech-copyright-trotse-moeders-14Enig ‘minpuntje’ zit hem in de naam. Bij Kidizoom denk ik aan een camera waarmee ingezoomd kan worden en dat kan bij deze camera niet. Is ook helemaal niet nodig verder, want de camera kan meer dan voldoende, maar de naam is wel verwarrend.

We hebben nog lang niet alle mogelijkheden benut, maar zeker gezien de prijs-kwaliteit verhouding en de vele opties, het gebruiksgemak en de degelijkheid van deze actie-camera voor kinderen, krijgt de Kidizoom Action Cam van VTech van mij de maximale score: 5 sterren!

Bekijk op bol.comDe VTech Kidizoom Action Cam bestel je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Leukste bordspellen voor het hele gezin

Wanneer de donkere dagen aanbreken, zitten we allemaal meer binnen dan anders. De bijzondere omstandigheden …