Hoera!? Mijn kind gaat naar school

hoeraAls je kind voor het eerst naar school gaat, staat je leven op z’n kop. Niet zo heftig als vier jaar geleden toen je moeder werd, maar er verandert veel.|
Je krijgt ineens te maken met schooltijden, lange vakanties en allerlei ongeschreven regels op het schoolplein. De luis doet zijn intrede, net als kinderfeestjes, vieze woorden en allerlei soorten vriendjes én ouders. En dan hebben we het nog niet eens over wat er door school van je wordt verwacht.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school is een boek vol herkenning, praktische en grappige weetjes, tips en ervaringen uit de praktijk en vooral veel humor.

Recensie
Tja, en dan is je kind ineens 4 jaar. De vraag is dan: “Wie vind dit enger; het kind of jij als ouder zijnde?” In de meeste gevallen zal het de ouder(s) zijn die hier het meeste last van hebben, vooral als het je eerste kind is. Want ook al zijn ze op de speelzaal of kinderdagverblijf geweest, nu gaan ze echt 5 dagen per week naar school. Een hele verandering en een grote stap, nu je ze wel los moet laten.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school is dan ook een perfect boek, voor als je kind voor het eerst naar school gaat. Dit boek staat boordevol praktische tips zoals ; hoe vind je de juiste school en waar moet je op letten als je in een school een rondleiding krijgt? Hoe neem je op school afscheid van je kind op zijn/haar  eerste schooldag?

P1350897En dan zit je kind op school en krijg je ineens te maken met bijvoorbeeld; vieze wc’s op school, luizen, wormpjes en kan het zijn dat je kind in een (hele) grote klas of juist in een kleine klas zit. Wat zijn de voor- en nadelen van een grote of een kleine klas? En hoe zit het met de CITO’s die ze tegenwoordig al vanaf groep 1 hebben? En dan hebben we het nog niet eens over de hulpouders. De school gaat ervan uit, dat jij als ouder ook meehelpt op school. De ene school dringt er meer op aan dan de andere school, ik heb zelfs al verhalen gehoord over scholen die het verplicht stellen dat elke ouder minimaal 1x per jaar moeten helpen met één of andere activiteit. Veel scholen vragen ouders om hulp voor bijvoorbeeld; Luizen te controleren, rijden naar excursies, overblijfhulp, klassenmoeder en noem maar op. Voor werkende ouders kan dit soms best wel een last erbij zijn.

En hoe vier je kinderfeestjes? Vier je het thuis of ga je ergens heen? En hoe ga je om met zoveel kleuters tegelijk?. Dit alles is een kleine greep van wat wordt behandeld in dit boek. Hoera!? Mijn kind gaat naar school is een praktische boek boordevol tips en informatie om jou als ouder van een (bijna) 4-jarige op weg te helpen.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school – Manon Abbel & Brigiet Bluiminck
Informatief, paperback, 203 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share