Een wereld vol liedjes

Zing mee met musicalster Nurlaila Karim! Zij heeft de mooiste kinderliedjes uit alle windstreken naar het Nederlands vertaald en op cd gezet. Het is een bonte verzameling geworden, met liedjes uit onder andere Suriname, Indonesië en Griekenland. Een wereld vol liedjes dus!

Recensie
Zodra ik het boek in mijn handen heb, sla ik hem nieuwsgierig open. Meteen zie ik de CD die aan de binnenkant van de kaft in een plastic hoesje verpakt zit. Die haal ik er dus meteen uit en plaats ik in de cd-speler. Ik heb verschillende musicals gezien waarin Nurlaila Karim schitterde en ik vind dat ze een prachtige stem heeft. Nieuwsgierig ben ik dan ook hoe deze kinderliedjes zullen klinken die gezongen worden door haar.

Terwijl ik geniet van de muziek, blader ik het prentenboek door. Daar vind je alle teksten terug van de nummers die gezongen worden op de CD. Handig voor als je zelf mee wilt zingen en je de tekst nog niet kent. Maar vergeet vooral niet ook naar de prenten te kijken als je in dit boek bladert. Nurlaila’s jeugdvriendin Loretta de Groot maakte bij elk liedje een schitterende prent. Waar het nummer over gaat zie je meteen als je naar de illustratie kijkt, wat ik persoonlijk erg knap werk vindt. Daarnaast staat bij elk versje de oorspronkelijke titel vermeldt en het land waar het vandaan komt. Er is rekening gehouden met de vraag waar de genoemde landen liggen, want bij ieder vers is een afbeelding van de wereldkaart afgedrukt en wordt aangegeven waar het betreffende land te vinden is in de wereld.

Een wereld vol liedjes is ruim een half uur genieten van nieuwe liedjes. De onderwerpen zijn divers en dat maakt het ook een zeer afwisselende CD. Een verjaardagslied uit Suriname, een lied over het malen van het graan door de molen uit Spanje en een leuk dansliedje uit Bosnië, die jij en je kinderen natuurlijk snel meedansen aangezien precies wordt verteld wat je moet doen. Ondanks de variëteit aan nummers, hebben ze allemaal ook een gemeenschappelijk iets. De teksten zijn niet moeilijk en dus zal het niet lang duren dat je kind de liedjes mee kan zingen. Maar ook heerlijk even tot rust komen met deze CD is voor zowel ouders als kinderen geen straf. Lekker genieten van een momentje rust…

Een wereld vol liedjes – Nurlaila Karim
Prentenboek, CD, Hardcover, 32 pagina’s, Vier windstreken
Koop hier bij bol.com >>

Lees hier ook het interview met Nurlaila Karim>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …