De lenteschoonmaak [blog]

Tegen dat het lente wordt, hebben veel Trotse Moeders last van kriebels om het huis eens lekker op te ruimen en schoon te maken. Persoonlijk ken ik dat gevoel wat minder 😉

schoonmaken-copyright-trotse-moedersIk heb wel zeer de behoefte aan de winterkleding op zolder te leggen, de kledingkasten schoon te maken en te vullen met vrolijke zomerkleding. En ramen-wassen wordt ineens iets wat ik vanuit een soort drang wil doen. Heerlijk van de zon genieten door blinkend schone ramen!

Toch ken ik veel vrouwen (en mannen) die de start van de lente aangrijpen om huis en tuin eens flink onder handen te nemen. En ik kan me van mezelf nog goed herinneren dat ik de drang om kasten uit te ruimen en alles te poetsen en te sorteren had tijdens mijn zwangerschappen. Die drang is nu weg en ik kan zelf niet zoveel in het huishouden doordat ik bekkeninstabiliteit heb. Ik kan wel enorm genieten van een opgeruimd en schoon huis.

Gelukkig heb ik kinderen die af en toe als ‘verrassing’ voor mij gaan schoonmaken. Vooral de ramen worden regelmatig gepoetst door mijn tweeling van 8 jaar. Het kan me niet ontgaan wanneer ze als verrassing bezig zijn geweest. Ongeveer halverwege alle ramen is een soort van regenboogvorm in vage strepen te zien, waar ze met een natte lap het raam bewerkt hebben. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om er geen complimenten over te maken en ze te knuffelen omdat ik ze blij ben: die verwachtingsvolle gezichten zijn reden genoeg om blij te zijn!

Eén tip voor wanneer je zelf aan de slag gaat: doe niet meer dan één kamer / ruimte per dag en geniet even van het effect voordat je weer verder gaat. Met een gezellig muziekje erbij, blijft het dan leuk om de rest van het huis ook nog te doen. En neem regelmatig even pauze, even een smoothie of een kop thee en je kunt er weer tegenaan!

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kinderen in andere landen steunen: dit zijn de mogelijkheden

Het wordt steeds duidelijker dat er een enorme ongelijkheid is in de wereld en dat …