Lizzy: Het geheim van de flamingo [recensie]

Lizzy heeft het ontzettend naar haar zin op Curaçao, waar ze meehelpt in het dolfijnencentrum. Lizzy mag zelfs een jongerenopleiding tot assistent-trainer doen! Maar al snel gebeuren er vervelende dingen in het dolfijnencentrum. Een van de babydolfijnen is op mysterieuze wijze verdwenen en Lizzy is bang dat het haar schuld is. De moederdolfijn is zo van slag door de verdwijning dat een belangrijke therapieweek in het water lijkt te vallen. Lizzy en haar zus gaan op onderzoek uit. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek…

Recensie
Het geheim van de flamingo is alweer het zesde boek in de Lizzy-reeks. Voor mijn dochter is het de eerste kennismaking met de vrolijke en gevoelige Lizzy. Het boek is prima los van de andere delen te lezen, maar leuker is het natuurlijk om de hele serie op volgorde te lezen… Dit deel sluit aan op Lizzy traint dolfijnen, waarin Lizzy en haar moeder naar Curaçao zijn gegaan om de vader van Lizzy te leren kennen. Daar bleek Lizzy ook een zus te hebben, Lucy, en in Het geheim van de flamingo volgen we vooral deze twee zussen.

Lizzy – Het geheim van de flamingo is in een prettig lettertype uitgegeven en verdeeld in hoofdstukken die weer in paragrafen verdeeld zijn, wat lekker (voor)leest. In het boek verdwijnt een babydolfijn en deze moet natuurlijk teruggevonden worden. Hoe kan de dolfijn verdwenen zijn? Heeft iemand hem ontvoerd? Lucy en Lizzy proberen er achter te komen en worden op een bijzondere manier geholpen. Hoe? Dat is het geheim van de flamingo en moet je zelf lezen!

Erg leuk om te lezen hoe verschillende de meisjes zijn en hoe ze met elkaar omgaan. Een groot deel van dit boek heb ik voorgelezen en het is echt heel leuk en nog spannend ook. De manier waarop het geschreven is, sluit prima aan bij de doelgroepleeftijd (vanaf 9 jaar), en maakt dat je er als ‘voorlezer’ ook plezier van beleeft. Wanneer de moeder van Lizzy en de vader van Lucy en Lizzy samen uit de douche stappen en de volwassenen er een onschuldige draai aan geven, is het komisch om te lezen hoe de kinderen reageren.

Ook het taalgebruik van de kinderen is erg passend bij de leeftijd. Bij het voorlezen zat ik regelmatig “ieuw” te lezen, een erg herkenbare uitspraak voor mijn dochter en haar vriendinnen! Verder vond ik het erg goed gedaan hoe het ‘avontuur’ verweven is met de ontwikkelingen in de familie van Lizzy en met een verhaal over therapie met dolfijnen. En dat allemaal op een heel ontspannen manier. Ik ben nu al fan en ben benieuwd naar de eerdere boeken over Lizzy en ook naar het volgende deel!

Lizzy, Het geheim van de flamingo – Suzanne Buis
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

 

Andere boeken over Lizzy vind je hier, ook dyslectie-vriendelijke uitgaven >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …

Share
Share