De populairste Sinterklaasliedjes – top 10

sinterklaas-2015Wanneer de schoentjes gezet worden, wordt er traditioneel ook een sinterklaasliedje gezongen. En meestal is dat één van de liedjes uit onderstaande top 10. Liedjes die Trotse Moeders vroeger al zongen en die de kinderen van nu ook nog zingen.

In de top 10 van 2015 zitten weinig veranderingen ten opzichte van vorige jaren. Op nummer één staat al jaren “Zie ginds komt de stoomboot”, wat toch niet het meest eenvoudige liedje is, met twee complete coupletten! Zelf mis ik “Zwarte Piet ging uit fietsen”, die zou in Huize Trotse Moeders zéker in de top 10 belanden van de meest gezongen sinterklaasliedjes!

Hieronder de complete top 10:

  1. Zie ginds komt de stoomboot
  2. Daar wordt aan de deur geklopt
  3. Sinterklaas kapoentje
  4. O, kom er eens kijken
  5. Hoor wie klopt daar, kinderen
  6. Zie de maan schijnt door de bomen
  7. De zak van Sinterklaas
  8. Wie komt er alle jaren
  9. Sinterklaas is jarig
  10. Sinterklaasje kom maar binnen

zie-ginds-komt-de-stoomboot-580x456

Namens het hele team van TrotseMoeders.nl wens ik jullie een hele gezellige Sinterklaas-avond-middag-dag toe!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Top 10 van de populairste babynamen (jongens en meisjes) voor kinderen geboren in 2020

Altijd leuk: lijstjes…. zeker wanneer je nog op zoek bent naar inspiratie voor babynamen zijn …