Nieuw: volkoren Matzes Crackers [recensie]

Screenshot 2014-01-29 at 13.54.38 Wie kent ze niet? De grote Matzes, in de bekende oranje zak, die met Pasen op tafel worden gezet. De kleinere varianten, verpakt in het zeshoekige doosje, worden tegenwoordig het hele jaar door gegeten. Niet voor niets, want Matzes passen uitstekend in de trend van gezonde en (h)eerlijke voeding. Ze bevatten geen zout, geen suiker, geen conserveermiddelen en nauwelijks vet. Eigenlijk zit er ‘niks’ in zo’n cracker. Daarom zeggen ze bij Hollandia altijd: niks is zo lekker! Alhoewel niks? Nieuw zijn de Hollandia Matze Crackers Volkoren mét geroosterde tarwekiemen. 

Recensie

We kregen een doosje volkoren Matzes toegestuurd ter recensie. Leuk! Weer eens iets heel anders om te testen dan speelgoed of boeken. En het past prima op onze website, waar we naast lekkere (maar soms niet zo gezonde) recepten ook aandacht voor gezonde voeding plaatsen. En met Matzes ben je gezond bezig. Mits je in de gaten houdt wat je er op smeert natuurlijk!

Screenshot 2014-01-24 at 13.36.19Ik ken de (grote) Matzes vooral van Pasen. Heerlijk, met (room)boter en gestampte muisjes (mijn favoriete combinatie). Bij volkoren Matzes krijg ik meteen het gevoel er iets gezonds op te moeten doen. Eerst even “naturel” proeven…. Op zich smaakt deze cracker bijna hetzelfde als zijn niet-volkoren soortgenoot. Wanneer ik niet zou weten dat het om een andere soort Matzes ging, zou ik het verschil niet hebben geproefd, maar wanneer je er op let, zit er nèt iets meer smaak aan.

Dan -zonder boter- met een plak kaas. Heerlijk! En de combinatie boter-bruine suiker blijkt ook prima te smaken. Kortom, een lekker aanvulling voor bij het ontbijt of als (gezond) tussendoortje.

 

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Paas Granola

Je hebt dit bericht al eerder voorbij zien komen, maar nu kan ik er ook …