Yoga voor moeders

Als moeder heb je aan één ding een chronisch te kort: tijd. En dan met name tijd voor jezelf, wat vaak zo hard nodig is. ‘Yoga voor moeders’ laat je zien hoe je meer aandacht aan jezelf kunt geven, al is het maar tien minuten per dag, zodat je het drukke bestaan met kinderen vol kunt houden. Dit boek staat boordevol tips en eenvoudige yogahoudingen en meditaties die je op elk moment van de dag tussen de verschillende activiteiten door kunt doen. Door de handreikingen en oefeningen in dit boek keer je terug naar jezelf en ben je een bron van rust voor je kinderen.

Recensie
Het boek spreekt erg aan en sluit ook aan bij het hectische leven dat ik heb. Er wordt ingespeeld op het moeder zijn, wat erg leuk, maar ook druk is!

Er zijn een aantal aandachtspunten in het boek waaronder de geboorte van een kind: ‘Voor velen verandert het leven drastisch wanneer we moeder worden. Door de geboorte vang je misschien wel een glimp op van het mysterie van het leven . Je geeft het leven door. Het leven draait niet meer alleen om jou. Je ‘ego’ zal misschien kleiner worden. Waar een ander maanden voor moet mediteren krijg jij gewoon cadeau met de geboorte van je kind. Je bent nodig, het leven heeft een duidelijke zingeving gekregen’.

Zelf ben ik niet erg van de yoga, in ieder geval heb ik een beeld gevormd om de term yoga waardoor ik denk dat het niks voor mij is. Zo ben ik nu ruim 5 jaar geleden met de zwangerschap van m’n dochter voor het eerst in aanraking gekomen met yoga: de welbekende zwangerschapsyoga. Naar aanleiding hiervan heb ik mijn mening over yoga al moeten bijstellen; het is helemaal niet zo zweverig als ik dacht dat het was. Toch heb ik na de zwangerschapsyoga het niet doorgepakt, je kent het wel, druk drukdruk en nog zoveel andere dingen die leuk en belangrijk zijn om te doen.

Dit boek Yoga voor moeders biedt een uitkomst voor het druk drukdruk verhaal! Het boek geeft diverse instructies die ook in 10 minuten uit te voeren zijn zodat je even terug naar de basis, even helemaal terug bent bij jezelf! Weer opgeladen? Dan kan je er weer met frisse moed tegenaan!

Het boek is onderverdeeld in verschillende categorieën: Yogaoefeningen, Meditaties voor moeders, Yoga & opvoeding, aanraking, Yoga met je kind en Verzorging & voeding. Binnen iedere categorie krijg je een uitgebreide toelichting en werkwijzen.

Een extraatje in het boek wat mij erg aanspreekt zijn de uitspraken van bekende en minder bekende mensen die je verspreid in het boek tegen komt. Zoals bijvoorbeeld ‘We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen’ en ‘We zouden allemaal moeten stralen, zoals kinderen dat doen’.

Yoga voor moeders – Saskia Onk
Doe-boek,paperback,157 pagina’s, spectrum
Koop hier bij Bol.com >>>

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Mijn yoga dagboek [recensie]

In dit dagboek kun je je yogasessies evalueren, je concentratie en je ademhaling beoordelen en …

Share
Share