Mijn gehaakte pop

gehaakte pop coverIk haak graag. Van alles: dekens, tassen, knuffels, amigurumi (schattige beestjes), sjaals … Het is voor mij dagelijks even pure ontspanning. Met vaak een mooi resultaat, dat ook nog eens geregeld gretig aftrek vindt bij een van mijn dames van twaalf en acht. Poppen, daar had ik me eigenlijk nog nooit echt aan gewaagd. Die hebben iets, waardoor ik er altijd tegen opzie. Waarschijnlijk zijn het de haren …

imageIk had een paar jaar geleden Mijn gehaakte pop al gespot toen de originele Franse editie uitkwam. Gelukkig voor mijn portemonnee heb ik het boek toen niet gevonden tijdens onze vakantie in Frankrijk!

Mijn gehaakte pop
is ontworpen en geschreven door de Française Isabelle Kessedjian. Ze maakt in mijn ogen overigens meer mooie dingen, kijk maar naar haar blog (jongste dochter kocht deze zomer in Frankrijk zelfs een etui met daarop een afbeelding van mw. Kessedjian), maar dat terzijde.image

Doel van Isabelle was om een gehaakte pop te ontwerpen die je kunt kleden en volledig naar je eigen wensen kunt aanpassen. Het boek Mijn gehaakte pop is prachtig. Het begint met bladzijden vol foto’s van de pop in verschillende soorten kleren, variërend van een zwempak, tot mooie jurkjes, verkleedoutfits en een pak om de zuidpool mee te bedwingen.

Aan alle details is gedacht, je kunt ook sokken en onderbroeken voor de pop m(h)aken. Voor alles wat je op de foto’s ziet, is in de tweede helft van het boek een patroon opgenomen. Dus ook voor het zwembadje, het knuffelbeertje en de superschattige pinguïn!

image

De patronen zijn vrij duidelijk. Wel heb ik het gevoel dat er net wat meer aandacht is besteed aan de vormgeving en de foto’s, dan aan de patronen. Af en toe is er volgens een foutje in geslopen, maar dat kan natuurlijk ook aan de Nederlandse vertaling liggen … Over het algemeen is het goed te volgen.image

Let wel, het boek bevat haakpatronen en geen breipatronen.

Mijn jongste dochter van 8 was al verliefd op de pop die ik aan het maken was, voordat ik goed en wel halverwege was. Ik heb de pop roze haren gegeven en een bijpassende groen met roze jurk Jongste heeft haar vol liefde geadopteerd en zorgt goed voor de pop!

image
Mijn gehaakte pop – Isabelle Kessedjian
Met basis haakpatroon voor de pop en daarnaast haakpatronen voor 10 outfits en 50 accessoires
DIY, paperback, 96 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

In bad met Ariël

Misschien is het meer een droom voor Trotse Vaders…. een eigen zeemeermin in je bad, …

Share
Share