Je baby

In het eerste jaar maakt je baby heel wat ontwikkelingen door. Dit boek biedt objectieve en actuele informatie over voeding verzorging, ontwikkeling spelletjes, veiligheid en een medisch ABC. Ook de nieuwe rol als ouders, en hoe je aan jezelf en elkaar blijft denken, komen aan bod. Het boek is geschreven door Nederlandse auteurs. Hierdoor staat de informatie dicht bij de Nederlandse praktijk.

Recensie:
Het boek ‘Je Baby’ is echt een compleet handboek voor het dagelijkse  leven met je baby. Het is een heel overzichtelijk en duidelijk geschreven opvoedboek. Er komen zeer veel verschillende onderwerpen aan bod. Dit is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, namelijk voeding en verzorging, de ontwikkeling van je baby, je gezin emoties, organisaties en de medische ABC.

De ontwikkeling van je baby wordt onderverdeeld in 4 periodes: van nul tot drie maanden, van drie tot zes maanden, van zes tot negen maanden en van negen tot 12 maanden. Per periode wordt verteld waar je op moet letten, wat er kan gebeuren in deze fase en  welke ontwikkelingen je baby op dat moment kan doormaken. Ook wordt er per periode een stukje behandeld waar je baby aan toe is met betrekking tot spelen. Dit wordt in een duidelijk kader weergegeven. Er staat bij elke fase een schijf van drie. Hierin staat beschreven welke sociale emotionele, lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling je baby doormaakt in deze periode; dit is erg duidelijk. Ook staan er in het boek  een aantal reacties van ouders in.

Het medisch ABC is  zeer duidelijk beschreven. De benamingen van de ziekte waar je je kind voor kan inenten zijn in het rood bedrukt en daarnaast staat een spuit afgebeeld. Hierdoor wordt het nog iets duidelijker. Groei- diagrammen voor jongens en meisjes staan ook in dit boek. Nuttige adressen en websites staan ook beschreven. Er staan prachtige foto’s van kinderen in en duidelijke tekeningen van bijvoorbeeld hoe je borstvoeding kan geven.

Al met al is het boek ‘Je Baby’ een mooi, duidelijk en overzichtelijk boek!

Je baby – Hilde Marx, Cora de Vos en Magteld Westpalm van Hoorn.
Opvoedboek, Hardcover,  296 pagina’s, uitgeverij Spectrum.
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Feel good-raadgever – Opkomen voor jezelf [recensie]

Leren assertief zijn en nee durven zeggen. Veel mensen betreuren het dat ze niet voor …

Share
Share