Tinkerbell en de Legende van het Nooitgedachtbeest – recensie

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-2We duiken in de oeroude mythe van een fabelachtig wezen. Faun, een goede vriendin van TinkerBell, wordt nieuwsgierig als ze het beest in de verte hoort brullen. Als dierenelfje is ze niet bang om de regels te overtreden om een dier in nood te helpen. Maar dit gigantische en merkwaardige beest met zijn gloeiende groene ogen is niet echt welkom in de Elfenvallei.

De verkenners-elfjes zijn vastbesloten om het mysterieuze wezen te vangen voordat de Elfenvallei eraan gaat. Maar Faun ziet dat de brompot een goed hart heeft. Nu moet ze alleen Tink en de meiden er nog van overtuigen dat ze alles op alles moeten zetten om het Nooitgedachtbeest te redden voordat het te laat is.

Zaterdagavondje“, oftewel met het gezin spelletjes doen of film kijken, uiteraard met wat lekkers erbij. Ditmaal kiezen we voor een Disney film die we nog niet gezien hebben: Tinkerbell en de Legende van het Nooitgedachtbeest.

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-1Op de hoes staat dat deze film geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar, wat me verbaast: Tinkerbell, elfjes, bloemen, diertjes, elfenstof….. waarom zouden jongere kinderen daar niet naar kunnen kijken?

Direct bij het begin van de film wordt het duidelijk, het verhaal is spannend, dreigend zelfs. Het Nooitgedacht beest ziet er in eerste instantie erg gevaarlijk uit en de omgeving is niet om vrolijk van te worden. Verder is er nog een fanatiek leger elfjes wat achter het beest aan zit, ook spannend. Voor mijn dochter van 8 zelfs iets te spannend, ze vraagt of we de film de volgende ochtend kunnen afkijken (spannende films kijken we meestal ’s morgens).

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-2 tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-3

Vanmorgen al vroeg dus weer achter de televisie om de film af te kijken. En toen werd het weer wat vrolijker en kwam natuurlijk alles goed. Mijn jongste zoon vond het wel gek dat Tinkerbell er bijna niet in voorkomt, de hoofdrol is in deze film vanaf het begin weggelegd voor Faun, het dieren-elfje. Zoon vond de film erg mooi en heeft een aantal keer erg moeten lachen.

close-up-tweeling-tinkerbell-copyright-trotse-moeders

Zelf vond ik het prima dat er wat minder “zoete” Tinkerbell films zijn, dat maakt ze prima geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen, voor meisjes èn jongens. En op die manier blijft de magische Disney elfenwereld nog een tijdje meegaan in ons gezin!

Recensie door mijn dochter van 8 jaar:

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-5De film begint dat je een groene komeet ziet, die een beest wakker maakt. Fauntje is het elfje wat altijd goed voor dieren zorgen en die hoorde dat het beest pijn had, hij had een grote splinter in zijn poot. Ze haalde die er uit en noemde het beest Gruf. Gruf was heel groot en maakte torens van steen.

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-1Toen kwamen ze er achter dat het echt een beest was, en dat er volgens een legende een verwoestende storm zou komen zodra het monster in ieder seizoen een toren had gebouwd. Ze wilden dit natuurlijk voorkomen, maar Fauntje wilde juist Gruf beschermen!

tinkerbell-nooitgedacht-copyright-trotse-moeders-4

Toen viel Fauntje in slaap en bouwde Grug de laatste toren in winter (in elk seizoen een toren, want dan komt de storm). In seizoen winter ging Gruf Tinkerbel aanvallen (of.. ??) en wilde iedereen hem proberen gevangen te nemen, maar Fauntje zag dat Gruf het juist goed bedoelde….. En de rest moet je zelf maar zien!

Tinkerbell en de Legende van het Nooitgedacht beest
Bekijk op bol.comDVD, 76 minuten, Walt Disney Home Video
Bestel deze DVD hier >>>>

Tinkerbell en de Legende van het Nooitgedachtbeest
Bekijk op bol.comBluray, 76 minuten, Walt Disney Home Video
Bestel deze Blu-ray hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …