Vakantie met kinderen in Frankrijk

shutterstock-roeienFransen houden van kinderen. Daarom is Frankrijk het vakantieland bij uitstek. Alle ingrediënten voor een kindvriendelijke vakantie zijn in Frankrijk te vinden.

Of je nu op zoek bent naar een pretpark, naar een heerlijk strand, een avonturenpark of naar een zwemparadijs, je vindt het in Frankrijk. Daarnaast heeft menige camping hun zwembad vervangen door een soort waterparadijs en bieden zij in het hoogseizoen entertainment voor kinderen met hun Kids Clubs.

Noord-Frankrijk

Je hoeft voor een perfecte vakantie met kinderen niet per se ver te rijden. Al voor Parijs vind je Parc Astérix, waar niet alleen kinderen zich perfect vermaken, ook menig papa wordt daar weer kind. En ook de topper Disneyland Parijs is makkelijk aan te rijden vanuit Nederland.

Iets verder, maar nog altijd geen 1000 km is Normandië met een park vol sprookjes en piraten in Bellefontaine: Le Village Enchanté. Ideaal voor de wat kleinere kinderen. Voor de iets oudere, maar vooral stoerdere kinderen is er Festyland in Bretteville-sur-Odon. Daar waan je je in de Middeleeuwen met shows van ridders en jonkvrouwen.

Verder vind je in Normandië een keur aan dierentuinen en safariparken. In safaripark Cerza in Hermival-les-Vaux kun je zelfs overnachten tussen de wilde dieren.

Midden-Frankrijk

Voor een echt stoere vakantie ga je naar de Alpen, de Drôme of de Ardèche. Klimparcoursen, zomer-rodelen en wildwaterkanoën maken deze regio’s ideaal voor de stoere tiener.

Of spoorbaanfietsen in de Périgord, leuk voor het hele gezin. Dit soort routes vind je overigens door heel Frankrijk. Net als ezeltrektochten overigens. Jongere kinderen mogen vaak op de ezel zitten.

Zuid-Frankrijk

Liever met de kids naar het strand? Ga dan naar de Cote d’Azur als je een beetje drukte niet erg vindt. Maar hoe leuk het strand ook is, je doet je kinderen altijd een enorm plezier met een bezoek aan een waterpretpark. En als je dan toch aan de Cote d’Azur bent, ga dan naar het grootste waterpretpark van Frankrijk in Fréjus.

Iets minder druk en zeker niet minder leuk zijn de stranden van de Pyrénées Orientales. Vanuit Argelès-sur-mer is zelfs Barcelona eenvoudig aan te rijden. En welke voetbalvader onthoudt zijn kind een bezoek aan Nous Camp?

Houd je van hoge golven, bijvoorbeeld omdat je een surfer bent? Dan kun je beter de Franse westkust bezoeken. Ook de Atlantische kust biedt volop recreatiemogelijkheden voor gezinnen met kinderen.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …