Voorlichting over je bekken

karinvandewielfotografieDe bekken, een belangrijk maar kwetsbaar deel van je lichaam voor, tijdens en na de bevalling. Tijdens de zwangerschap verweekt de bekken namelijk zodat bij de bevalling het kind er gemakkelijk op de natuurlijke manier uit kan. Het verweken van de bekken gaat meestal wel goed, maar het herstellen van je bekkenbodem is voor je lichaam meestal een hele klus. Dit gaat dan ook niet altijd goed. Bij dit proces spelen ook je bekkenbodemspieren een grote rol. Omdat er relatief veel vrouwen na de zwangerschap last blijven houden van problemen met de bekken, is het belangrijk dat er over dit onderwerp goede voorlichting wordt gegeven. Het liefste al in de vroegere stadia van de zwangerschap.

Om dit te realiseren zijn SmartMama en PrettyMum een onderzoekje gestart om er achter te komen hoe het er op dit moment aan toe is met de voorlichtingen, de problemen bij vrouwen en hun bekken en of ze hier op dit moment voldoende ondersteuning bij krijgen of hebben gekregen. Hiervoor willen ze graag jouw medewerking. Ze zijn namelijk op zoek naar zo veel mogelijk vrouwen die met dit onderzoek mee willen werken. Of je nou last heb van je bekken of juist niet, of je er nog nooit van hebt gehoord, dat maakt allemaal niet uit. Dit is juist goede informatie om dit onderzoek tot een representatief onderzoek te laten lijden. Ze zouden er erg blij mee zijn als je dit onderzoekje in zou willen vullen. De vragenlijst is zo ingevuld, kost je hooguit maar 5 minuutjes van je tijd, is natuurlijk anoniem en je zou ze er een groot plezier mee doen!

Namens SmartMama en PrettyMum, alvast bedankt!

LET OP: Het onderzoek is alleen in te vullen door vrouwen die zijn bevallen van (minimaal) een kind.

Het onderzoek kun je hier invullen>>

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Antistollingsmedicijn kan miskraam niet voorkomen

Het gebruik van een antistollingsmiddel (LMWH, een vorm van heparine) door zwangere vrouwen met een …

Share
Share