Draak Dries

Draak Dries zit op de drakenschool. Hij doet heel erg zijn best om te leren vliegen, brullen en vuur spuwen. Juf Draak geeft gouden sterren aan de beste van de klas, maar of Dries ooit een ster zal verdienen? Dries fladderde, dries duikelde. Toen riep hij: ‘Juffrouw, kijk, ik kan het met mijn ogen dicht.’ Maar – boem! – daar stond een eik.

Recensie
Een heerlijk fantasierijke boek over draken. Op de drakenschool zitten allemaal draken, die allemaal wel ergens goed in zijn. Elke draak heeft al eens een gouden ster verdiend, behalve Dries. Bij Dries gaat altijd alles fout. Maar dan op een dag, wordt hij geholpen door Annelies. Annelies helpt hem om zijn gouden ster te verdienen. Wat is Dries blij! Eindelijk heeft hij ook een gouden ster.

Mijn zoontje van 4 jaar, vindt dit boek geweldig. Ik denk dat het juist de draken zijn, wat het boek zo leuk maakt voor hem. Hij let niet alleen goed op het verhaal, maar ook op de plaatjes. Zo heeft elke draak een andere kleur. En dan is aan mij de vraag of ik even alle namen kan opnoemen van de draken. Maar die namen staan niet zodanig in het boek vermeld, dat ik weet wie, wie is. Dus laat ik hem zelf maar de namen opnoemen/bedenken van alle draken.

Het verhaal laat zien, dat als je doorzet het vanzelf een keer gaat lukken, als je iets niet kan. Dus naast dat het een leuk verhaal is, is het ook nog eens een verhaal met een duidelijke boodschap erin.

De illustraties zijn allen leuk en “grappig’ getekend (zoals mijn zoontje het noemt). De draken trekken namelijk rare gezichten of ze spuwen vuur en rook, iets wat mijn zoontje erg leuk vind om te zien. Doordat de draken allemaal een andere kleur hebben, wordt het een kleurrijk geheel. Draak Dries sluit goed aan bij de fantasie van kinderen en is een heerlijk boek om (voor) te lezen.

Draak Dries – Julia Donaldsen & Axel Scheffler
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s , Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Draken en Deuntjes – film

‘Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 …

Share
Share