Tempel van de Spiegels – Het magische kristal (deel 1)

Het magische kristalIn Het magische kristal maken we kennis met Sybilla, Marthe en Catali, drie meiden die in de Tempel van de Spiegels worden opgeleid tot priesteres. Als twee van de drie heilige spiegels worden gestolen, voelen zij zich verantwoordelijk om deze terug te halen. Een avontuurlijke achtervolging door de onherbergzame Hemelbergen begint. 

Recensie
Het magische kristal is het eerste deel van de spannende fantasy trilogie voor kinderen over de Tempel van de Spiegels. Ik hou wel van fantasy, nou ja, ook weer lang niet alles, ik moet de sfeer van de boeken wel prettig vinden, maar er zijn series die mij zeer kunnen bekoren.

En ik moet heel eerlijk zeggen, deze serie lees ik met veel plezier met oudste dochter van 12 mee. Zij vindt deze serie erg leuk. De boeken lezen prettig, het verhaal is spannend (maar niet te) en je kan je even verliezen in een andere wereld.

image
In Het magische kristal zijn hoofdrollen weggelegd voor Sybilla, Marthe en Catalí. Zij worden in de Tempel van de Spiegels opgeleid tot priesteres. Op een dag vinden zij een groot kristal en dat betekent, achteraf gezien, niet veel goeds. imageHet is het startsein voor de ene ramp na de andere. Op een dag worden de spiegels uit de tempel gestolen en de drie meisjes voelen zich hier verantwoordelijk voor. Zij willen de spiegels gaan terughalen, maar dit betekent een lange en gevaarlijke reis door de Hemelbergen.

Zoals altijd in dit soort boeken is lang niet iedereen goed of heeft goede intenties. In de fantasyboeken die ik lees, is er altijd een duidelijke scheiding tussen goed en niet zo goed (of liever slecht), dat is in dit boek ook het geval. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel vraagtekens rond de rol van Miren …, zou er in het volgende deel, ‘De wraak van Miren’, meer over haar opgehelderd worden?

image
Leuk detail, wat het boek verzorgd maakt, is de plattegrond voorin het boek waarop de wereld waarin de Tempel van de Spiegels zich afspeelt is weergegeven, dat helpt in het visualiseren van een vreemde onbekende wereld.

Tempel van de Spiegels – Het magische kristal
is een lekker dik boek dat vlot en makkelijk wegleest. Mijn oudste dochter van 12 vindt het boek erg leuk en wil heel graag weten hoe het verhaal verder gaat. Wij verheugen ons samen op meer boeken van Mirjam Gielen!

Tempel van de Spiegels: Het magische kristal – Mirjam Gielen
Bekijk op bol.comJeugd-fantasy, hardcover, 320 pagina’s, Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

Ook geïnteresseerd in het tweede deel?
Tempel van de Spiegels: De wraak van Miren– Mirjam Gielen
Bekijk op bol.comJeugd-fantasy, hardcover, 352 pagina’s, Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Bestel dit boek hier >>>> 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Rick

Een aantal jaar geleden had ik het genoegen om auteur Alex Gino te ontmoeten. Het …

Share
Share