Voorstelling: ‘De beer die geen beer was’

Vanaf 29 december 2011 kan je naar de kindervoorstelling ‘De beer die geen beer was’. Deze muziektheatervoorstelling, door pophelden voor kinderen vanaf zes jaar, is gebaseerd op het prachtige kinderboek De beer die geen beer was van Frank Tashlin uit 1946.

Het verhaal
‘De beer die geen beer was’ vertelt het verhaal van een beer die wakker wordt uit zijn winterslaap en ontdekt dat er boven zijn grot een fabriek is gebouwd.

Voor zijn neus staat een man die boos roept dat hij aan het werk moet. Niemand gelooft hem als hij zegt dat hij een doodgewone alledaagse onopvallende beer is. Ook de baas van de man, en zijn baas en de baas van de baas vinden hem geen beer, maar een rare man die een scheerbeurt nodig heeft en een bontjas draagt. Ze willen dat hij aan de slag gaat in de fabriek

Want echte beren dragen kleren en een hoedje, werken in een circus, slapen in een kooi en balanceren op een fietsje. Hoe lang kun je volhouden dat je een beer bent? Ben je eigenwijs als je weet dat je gelijk hebt? Wanneer ben je koppig en wanneer heb je gelijk? Hoelang houd je vol als iedereen je koppig vindt?

De voorstelling wordt gespeeld en gezongen door Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman die de beer en de fabrieksdirecteur spelen. Rudy Simon tekent voor de animaties en de voorstelling is geregisseerd door Jellie Schippers.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De beer die geen beer was

Anneke van Giersbergen en de muzikant Martijn Bosman reizen nu door heel Nederland met het …

Share
Share