Sjakie en de Chocoladefabriek – luisterboek / hoorspel [recensie]

Screenshot 2014-05-25 at 11.12.00Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen winnen. Sjakie is één van die winnaars. Tijdens de rondleiding door Willie Wonka’s wonderlijke chocoladefabriek krijgen de winnaars één voor één met pech te kampen en beleven Sjakie en zijn opa de vreemdste avonturen. 

Recensie

De klassieker “Sjakie en de Chocoladefabriek” van Roald Dahl is 50 jaar geleden voor het eerst uitgegeven en ter gelegenheid van dit jubileum heeft uitgeverij Rubinstein een speciale versie van het luisterboek / hoorspel van Sjakie en de Chocoladefabriek uitgegeven. Een “gouden” editie. En dat maakte direct al indruk op de kinderen: “mama, is dat ècht goud?”. De drie CD’s zijn schitterend goudkleurig en zitten in een kleurrijke hoes met tekeningen van Quentin Blake.

Screenshot 2014-05-25 at 09.57.08In tegenstelling tot de meeste luisterboeken die ik voor de kinderen draai, zit mijn man niet balend in de auto omdat hij mee moet luisteren. Sjakie en de Chocoladefabriek is een verhaal wat jong en oud aanspreekt en deze hoorspel-versie is prachtig om naar te luisteren.

Het ver haal wordt verteld door Jan Meng, die een zeer aangename stem heeft om naar te luisteren. Wanneer er echter dialogen zijn, zijn er meerdere, verschillende stemmen te horen. Vooral wanneer de opa’s en oma’s van Sjakie allemaal tegelijk antwoord geven, zitten de kinderen keihard te lachen. En behalve de verschillende stemmen, zijn er ook geluiden te horen, bijvoorbeeld in de beroemde chocoladefabriek.

Hierdoor is het luisterboek echt geweldig om naar te luisteren. En wordt je het na meerdere keren nog niet beu. De combinatie van het schitterende verhaal, vol humor en fantasie en alle verschillende stemmen en geluiden, maakt het een echte belevenis. De rustige stem van Jan Meng, maakt dat je de draad niet kwijtraakt van het verhaal en dat het geheel niet te druk wordt.

Kortom, een echte aanrader , die nog vaak mee zal gaan in de auto om met het hele gezin naar te luisteren!

Sjakie en de Chocoladefabriek – Roald Dahl
Luisterboek – hoorspel, 3 CD’s, 3 uur, uitgeverij Rubinstein
Bestel het luisterboek – hoorspel hier >>>>
Let op dat je de speciale Gouden Editie bestelt, deze heeft een goudkleurige cover zoals op de afbeeldingen in deze recensie!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …