De Mentor

Sinds ik vanuit Brabant in ’t Gooi ben komen wonen, en zéker sinds de kinderen naar school gaan, zeg ik vaak dat ik wel een boek zou kunnen schrijven….. Een soort mix tussen Gooische Vrouwen en De Luizenmoeder 😉 Volgens mij had Tessa Kollen, vanuit haar ervaring als expat en diplomatenvrouw hetzelfde gevoel. Gelukkig maar, want De Mentor is een heerlijk boek geworden!

Inhoud
De Amerikaanse Internationale School is een exclusief instituut waar verwende expatkinderen een topopleiding krijgen. Hun moeders, in deze wereld altijd “de vrouw van’, houden zich bezig met de activiteiten op school in een poging invulling te geven aan hun lege bestaan.


Sophie, Marije, Carrie en Sandy proberen alle vier te voldoen aan de ongeschreven regels van de internationale expatgemeenschap. Elke woensdagavond delen ze de laatste roddels, hun frustraties over in de kiem gesmoorde ambities en zorgen over kinderen en echtgenoten.


Dan wordt de mentor van de school dood aangetroffen. Naarmate verschillende geheimen en motieven voor de moord aan het licht komen, worden ze alle vier geconfronteerd met het verontrustende verschil tussen wie ze zijn en wie ze willen zijn
.

Bespreking
Zoals ik al zei: een heerlijk boek! Doordat de vier bovengenoemde vriendinnen alle vier vanuit hun perspectieven de hoofdstukken vullen en er ook hoofdstukken zijn, beschreven vanuit andere vrouwen die een rol spelen in dit boek (zoals ‘de bedrogen vrouw’) krijg je een heel mooi beeld van hoe het expat-leven ervaren kan worden. En je kunt actief meedenken over wie de meeste redenen heeft om de moord (jawel, er moet ook een moord worden opgelost) te hebben gepleegd.

De moord, is de moord op De Mentor. Een vrouw die een verhouding heeft gehad met de vader van een van de kinderen en daardoor uitgespuugd wordt door de expat-gemeenschap. Maar het is ook een vrouw die geheimen kent, geheimen die kinderen aan haar vertellen. Over hun ouders, het werk van hun ouders, de relaties van hun ouders, over vermoedens van criminele activiteiten… Kortom een vrouw om rekening mee te houden (of om te vermoorden?).

Het boek is heerlijk geschreven, vooral door de mix van informatie over de vrouwen en hun achtergronden, de verdenkingen van de moord en het inkijkje in het expat-leven. Het leest als een trein omdat alle ‘onderdelen’ boeiend zijn en ingenieus samenkomen. Top!

De Mentor – Tessa Kollen
Paperback, 319 pagina’s, uitgeverij Orlando
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share