Pluk van de Petteflet in paperback [recensie]

Screenshot 2014-05-17 at 09.16.47Deze week is het Annie M.G. Schmidt week. En dit jaar staat deze periode in het teken van Pluk van de Petteflet. Speciaal voor de gelegenheid heeft uitgeverij Querido een van de prachtige boeken van Annie M.G. Schmidt: Pluk van de Petteflet als paperback uitgebracht voor de speciale prijs van € 12,50.

Recensie

Wij kregen de paperback editie van Pluk van de Petteflet ter recensie toegestuurd. Hoewel ik het verhaal al lang ken (bijna alle boeken van Annie M.G. Schmidt zijn door mij aan de kinderen voorgelezen), kreeg ik meteen zin om weer te gaan (voor)lezen. Screenshot 2014-05-17 at 09.17.41De prachtige illustraties van Fiep Westendorp nodigen uit om het boek door te kijken en eenmaal opengeslagen is het heerlijk om het vertrouwde verhaal weer te zien staan.

Ondanks dat het een ‘goedkope’ uitgave is, ziet het er allesbehalve goedkoop uit. De kaft voelt chique aan (linnen) en er is geen afbreuk gedaan aan de veelheid, grootte en kleur van de illustraties. Kortom: je mist niets wanneer je kiest voor de ‘goedkope versie’ van deze klassieker, integendeel!

Het verhaal in het kort: Als Pluk in de torenkamer van de Petteflet gaat wonen, krijgt er meteen heel veel vrienden bij: Zaza de kakkerlak bijvoorbeeld, en Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Screenshot 2014-05-17 at 09.17.17Samen met hen, en zijn rode kraanwagen, gaat hij de Torteltuin redden. Bulldozers staan klaar om van dat parkje een parkeerplaats te maken. Dat mag niet gebeuren want er wonnen allemaal dieren in de Torteltuin.

Enkele stukken in het boek vind ik dat er wat weinig gebeurde, bijvoorbeeld wanneer Pluk op zoek gaat naar de kluizelaar, maar mijn kinderen hebben daar kennelijk geen last van. De illustraties vinden ze geweldig en hoewel ze het verhaal al kennen, leven ze weer helemaal mee met de avonturen van Pluk en zijn vrienden.

Het is een prachtig boek om voor te lezen, prettig ingedeeld in hoofdstukken die net voor het slapen-gaan voorgelezen kunnen worden. Wat ik extra prettig vind van dit boek is dat ieder volgend hoofdstuk in het kort terugpakt op het vorige, zonder te gaan herhalen, maar wel voldoende duidelijk om meteen weer midden in het verhaal te zitten.

Kortom: ontbrak deze klassieker nog in de boekenkast van je kinderen? Schaf dan nu de voordelige paperback editie aan.

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt / Fiep Westendorp
Paperback, 200 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel de paperback editie van dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-05-17 at 09.18.05

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share