De zoeker [recensie]

Solomon Creed – Hij heeft geen verleden of toekomst, maar wel een missie…

Een vliegtuig stort neer in de woestijn van Arizona.
Een eenzame figuur loopt weg van het wrak.
Hij kan zich niet herinneren wie hij is of wat hij van plan was.

Eén ding weet hij wel: hij moet een man redden. Maar hoe red je een man die al dood is?

Recensie
De zoeker bestaat uit een aantal delen, die allemaal met een citaat beginnen. Ik vond onderstaande erg goed:

Vervolgens komt er, behalve in het eerste deel, een fragment uit de memoires van de stichter van het stadje Redemption (Arizona, USA), geen willekeurig gekozen naam voor een stadje wat midden in de woestijn ligt en vroeger een mijn had waar inkomsten uit gehaald werden, maar nu afhankelijk is van inkomsten vanuit een vliegveldje. In het verhaal blijkt dat die inkomsten niet allemaal legaal zijn. Het boek speelt zich af in het heden, maar had ook een ‘Western’-achtige sfeer.

Het verhaal begint bij twee gebeurtenissen: de begrafenis van James Coronado. En tegelijkertijd loopt een man van een neergestort vliegtuig weg, zonder te weten wie hij is terwijl langzaam flarden kennis terugkeren en de naam James Coronado bij hem opduikt als iemand die hij moet redden….

De man heeft kleding aan waar de naam Solomon Creed in staat en blijkt enorm veel kennis te hebben. Medische kennis, maar ook kan hij vechten, paardrijden en is hij enorm goed in situaties inschatten en details opmerken.

Dat helpt hem bij de zoektocht naar wat zijn taak is. Ondertussen wordt steeds duidelijker in welke situatie het stadje Redemption zit. Eerst werd het bedreigd door de brand vanuit het vliegtuig die via de droge woestijn naar het stadje oprukte. Later bleek een veel grotere dreiging boven het stadje te hangen omdat de zoon van Tío, een Mexicaanse maffia-baas, omgekomen lijkt te zijn bij de crash. En Tío wil wraak…

Er zijn allerlei interessante personages in De zoeker, en het is vernuftig opgebouwd. De hoofdstukken zijn kort, en sluiten niet aan. Er komt steeds een hoofdstuk met een parallelle verhaallijn tussen, maar er zit wel verband tussen de verhaallijnen en soms komen ze bij elkaar. Erg prettig te lezen, en het maakt ook dat je door wilt lezen omdat ieder hoofdstukje als het ware met een cliffhanger eindigt. Uiteindelijk beslaat het hele boek slechts één dag, maar toch is het aantal gebeurtenissen niet ongeloofwaardig (vond ik).

Ik vond het echt een héél erg goed boek, waarover ik inhoudelijk niet mee wil vertellen dan wat ik nu heb gedaan, maar wat ik wel wil aanraden aan iedereen die van spannende / boeiende boeken hoedt.

De zoeker – Simon Toyne
Paperback, 446 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share