Toto Aroma, uitvinder van de Pizza

De kok Toto Aroma is in dienst van de koning van Napels. Op een dag vindt een hoge gast een haar in zijn eten. De gast en de koning ervaren dit als een grote belediging en Toto wordt zonder pardon in de gevangenis gegooid. Algauw wil Toto zijn vrijheid terug. Met behulp van zijn uitmuntende kookkunsten verzint hij een list om te ontsnappen. Maar gaat hem dit ook lukken?.

Om de sfeer en de smaak van Italië nog meer te benadrukken is ook de originele Italiaanse tekst opgenomen in het kinderboek Toto Aroma.

Recensie
Mijn eerste indruk was: past perfect in het thema van de Kinderboekenweek van 2009 ‘Aan Tafel’. De kaft nodigt uit en het ziet eruit als een leuk boekje om tijdens de Kinderboekenweek voor te kunnen lezen aan kinderen. Het is wel ‘raar’ dat het verhaal ook in het Italiaans in het boekje staat. Het leuke is dat op de website van tutti een filmpje te vinden is over pizza bakken. Ik werk op een school met digitale schoolborden dus dat komt vast en zeker van pas!

De kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar) vinden Toto Aroma er leuk uitzien en vinden het fijn dat het grote letters zijn en een dun boekje. Ze vinden de tekeningen leuk en mooi. Ik heb het boekje voorgelezen aan het groepje en dat viel toch erg tegen. Er worden erg moeilijke woorden gebruikt in het boekje. Ik was veel bezig met het uitleggen van de woorden aan de kinderen. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik op een school werk met veel kinderen die achterlopen op de woordenschat, omdat Nederlands hun tweede taal is. Hierdoor is het voor de kinderen ook niet mogelijk om het boekje zelf te lezen.

Het verhaal zelf is erg origineel en leuk, maar dat komt door die moeilijke woorden helaas niet tot zijn recht bij de kinderen uit mijn klas.

Toto Aroma – Roberto Piumini
Leesboek, hardcover, 30 pagina’s, Tuttibooks
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
Kinderen van Nederland
Kinderkookboek
Patatje Zwaardvis

Share

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

Ninja Turtles – wie is wie

De Ninja Turtles zijn weer helemaal “in”. Inmiddels zijn er al meerdere leuke bioscoopfilms over …

Share
Share