De poep- en piesprinses

Er was eens een prinsesje dat het op een dag niet langer meer kon ophouden. ‘Ik moet kakken, héél erg nodig kakken!’ riep ze uit. Toen haar vader, koning Karel, dit hoorde, zakte hij van schrik met zijn koninklijke billen door de wc-bril. En koningin Caroline zei alleen nog maar: ‘Wat een toestand, wat een toestand.’ Maar dat was nog niet alles.
Knoeperds van boeren en knallen van scheten, niets was het prinsesje te dol. En ze vond het ook nog eens heerlijk om de hele dag vieze woordjes als ‘poep’ en ‘pies’, en ‘kak’ en ‘drol’ te zeggen. De koning en koningin waren ten einde raad en zeiden: ‘We hebben dringend hulp nodig!’

Van een strenge schooljuf tot een gezellige toiletjuffrouw, allemaal hadden ze goede raad voor de koninklijke ouders. Maar echte hulp kwam er uiteindelijk uit onverwachte hoek…

Recensie:
De poep- en piesprinses lees ik hardop voor en ja… ik heb meteen alle aandacht van mijn dochter! Want poep en pies is vies en toevallig een geliefd onderwerp bij kleuters. Het is grappig omdat het eigenlijk gewoon heel erg vies is en dat merk ik dan ook meteen aan mijn meisje. Ze begint al te gniffelen en uiteraard moet ik het boek voorlezen.

Het verhaal begint meteen goed, want al op de eerste bladzijde is het al meteen raak. Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrttt!!! Een dikke scheet knalt door de slaapkamer van het prinsesje. Ze wappert nog eens met haar deken om de geuren te laten ontsnappen en staat dan op. Naast mij ligt een schaterlachende dame ongeveer dubbel op de bank. Ik geloof dat zij het boek bij deze al heeft goedgekeurd… Wanneer ik verder lees volgen de boeren en de vieze woorden. Het lachsalvo naast mij neemt alleen maar in volume toe. Zelf doet ze ook nog een duit in het zakje en roept papa erbij. Heeft hij het allemaal wel goed gehoord? Het boek gaat over scheten, piesen en poepen. O ja… en ook over kakken en daarmee heeft onze dame bij deze een nieuw woord geleerd. Mmm, was dat de bedoeling van dit boek wel?

Ik kan er niet mee zitten al vraag ik me af of ik bij deze niet alvast mijn excuses moet maken aan de mama’s en papa’s op het schoolplein… Ik hoor haar in gedachte nu al even lekker haar nieuwe woordenschat delen met haar klasgenootjes.

De poep- en piesprinses mag dan over een prinsesje gaan, het is absoluut niet een boek dat alleen maar leuk is voor meiden. Want dit prinsesje is in haar hartje misschien wel een stoere knul. Lachen om de scheten die je laat en iedereen op stang jagen met de meest vieze woorden. Een boek dat met groot enthousiasme ontvangen zal worden door kleuters en waarschijnlijk een doorslaand succes zal zijn. Bij de kinderen in ieder geval…

Voor de ouders is het vooral een test om te kijken hoeveel kind jij nog in je hebt. Vind je het allemaal te veel van het goede, af lach je stiekem toch maar lekker mee met je kind?

De poep en pies prinses – Pimm van Hest
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Prinses Dommelijntje
Mijn duiveltje
Prinsessen zijn niet perfect

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share