Wat een winter, Kijk -en zoekboek [recensie]

wat-een-winter-kijk-zoek-boekAndrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?

Recensie

IMG_6133Na ons vorige kijk- en zoekboek Zonnige zomer, wisten Xavi en ik al waar we op konden gaan letten. Het is leuk om te zien hoe de opbouw van het boek gewoon voortborduurt op de eerdere uitgaven (Het is herfst, klik <hier> voor de recensie) en dat je toch weer verrast wordt.

Uiteraard zien we het nu winter worden, het sneeuwt en toch gaan er nog een boel mensen de straat op. Er worden kerstbomen gekocht, er wordt muziek gemaakt en uiteraard inkopen gedaan voor de decembermaand.

Op de achterkant zie je wederom een aantal personen staan die je in het boekje meerdere keren voorbij ziet komen. Je kunt zelf of je kind laten zoeken en proberen het verhaal achter deze persoon te vinden.

Screenshot 2014-11-22 at 18.47.38

Er valt zoveel te zien dat je niet snel uitgekeken bent, mooie illustraties die een prachtig winters dagje laat zien en het kleine formaat zorgt er voor dat je het ook makkelijk mee kunt nemen in je tas of in de auto. IMG_6141Altijd fijn als je je kinderen ergens kunt vermaken!

Quint is ook gek op lezen, op plaatjes kijken en dingen aanwijzen, al is hij nog niet zo heel geduldig dus het boekje wordt ook weer redelijk snel aan de kant gelegd. Vandaag hadden we een vriendje van Xavi op visite en toen ze samen lekker buiten aan het spelen waren heb ik ze allebei een kijk- en zoekboekje gegeven.

Het was leuk om te zien hoe Xavi allemaal dingen begon uit te leggen en aan te wijzen, al had het vriendje iets minder oog voor het boekje. Ik hou eigenlijk alleen maar van computeren, was zijn antwoord. Nou ik vind boekjes wel heel leuk hoor mam, reageerde Xavi direct. Ach ja, ieder zo zijn eigen interesses….

Wat een winter! Kijk- en zoekboek – Rotraut Susanne Berner
Bekijk op bol.comKartonboekje, 16 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_6144

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …

Share
Share