Ontzwangeren

Wil jij graag alles bijhouden en onthouden van de maanden na jouw zwangerschap? Dan is dit boek zeker iets voor je. Ontzwangeren, een dagboek voor 9 maanden ná de bevalling gaat vooral over jou en het ontzwangeren.

De meeste dagboeken voor na een zwangerschap gaan over de pasgeborene, zodat je al die mooie, grappige en ontroerende momenten niet vergeet en jouw baby over flink wat jaartjes wat verhalen over zichzelf kan teruglezen.

In het boek Ontzwangeren kun je echt van alles kwijt over jezelf. Bijvoorbeeld wie jij nog meer bent, behalve een moeder die pas is bevallen van haar kindje. Of hoe het voelt dat je zwangere buik weer weg is. Ook een leuke (en confronterende!) vraag: “Als je je aankleedt, hoe ga je dan om met nog eventueel resterende ‘zwangerschapskilo’s? Heb je trucjes om die te verbergen?”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik sowieso al niet zo van het invullen van dit soort boekjes ben. Ik kreeg er één om m’n zwangerschap bij te houden. Maar in het begin durfde ik niet: bang dat de zwangerschap nog mis zou gaan en ik met een leeg boek zou achterblijven. Daarna kwam het er niet van… te moe, te misselijk en ga zo maar door. Het is gewoon niks voor mij, zo’n dagboek. De foto’s van mijn inmiddels half jaar oude zoon plaatsen manlief en ik op Google+, steeds met in 1 zin een beschrijving van wat, waar enzovoort. Zo heeft ‘ie later een eigen digitaal dagboek. En neem ik dit document straks per jaar over in een fotoboek.

Persoonlijk vind ik dit boek een heel leuk idee, maar ik vraag me af hoeveel mensen het complete boek invullen, een jaar lang. De vragen zijn behoorlijk diepgaand en ik heb een sterk vermoeden dat er flink wat uurtjes in gaan zitten, wil je het boek vol maken. En dat net terwijl je een kind hebt gekregen en je het idee hebt al je vrije tijd even kwijt te zijn. Ik besteed die spaarzame uurtjes eerlijk gezegd liever aan andere dingen.

Het boek is wel makkelijk op te bergen, het is vrij compact. De prijs van het boek is € 16,95 dat wel wat aan de prijzige kant is.

Ontzwangeren – Irene de Kruijf
Zwangerschapsdagboek, hardcover, 124 pagina’s, Uitgeverij Pagina 3
Bestel dit boek hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …

Share
Share