Goede voornemens: eindelijk eens een goede oplossing voor de was vinden!

Het is weer de tijd voor Goede Voornemens. Behalve stoppen met roken, meer sporten en andere ‘standaard’ voornemens, nemen veel mensen zich voor om anders met het huishouden om te gaan. Iedere dag vers koken, staat bij veel mensen op het (mentale) lijstje net zoals iedere dag opruimen zodat er niet aan het eind van de week een stapel speelgoed ligt waar de moed je van in de schoenen zakt.

Eén van mijn Goede Voornemens is -en eerlijk gezegd niet alleen tegen Oud & Nieuw– om de was beter te organiseren. Ik heb drie kinderen die ’s avonds hun kleding op één grote hoop in de badkamer gooien (zover ben ik al, het ligt niet meer door het hele huis…). Aan mij de taak om te kijken wat gewassen moet worden en wat niet. En dan moet één keer in de zoveel tijd de berg kleding weer uitgesorteerd worden in diverse kleuren die dan ook nog op verschillende maximum temperaturen gewassen moeten worden. Hogere wiskunde….

Gelukkig vond ik hele mooie oplossingen die het voor mij makkelijker gaan maken om meer structuur aan te brengen:

  1. hangende wastassen. Ze zijn er in verschillende kleuren, dus ik ga drie verschillende kopen. Ieder kind één waszak voor de kleding die in de was moet (ik leer ze ook meteen hoe ze dat zelf beter kunnen inschatten)
  2. verschillende wasmanden: ook wasmanden zijn er in verschillende maten en kleuren. In de badkamer ga ik één (30 liter – witte) wasmand zetten voor de witte was (origineel hè?) en een zilverkleurige voor de bonte was. Ik heb ook een ‘roze meisje’ dus de selector wasmand (met twee waszakken in één wasmand) gebruik ik voor de helft voor roze-rood-paars en voor de andere helft voor donkere was (die was ik ook apart). Extra handig is dat wanneer de wasmanden vol zijn, de trommel van de wasmachine dat ook is, erg efficiënt wassen dus!
  3. eigenlijk een hele eenvoudige tip, maar ik wil proberen om een vast moment van de week te gebruiken voor het wegwassen van de stapel wasgoed. Ik probeer altijd om de wassen achter elkaar te draaien, en dan liefst met zo vol mogeliijke trommels. Die kunnen dan deels in de droger en soms op de waslijn. In één dag alle was schoon, dat is prettiger dan steeds over een slinkende berg wasgoed te moeten stappen en na een aantal dagen er achter te komen dat de was die je had verzameld wel schoon is, maar dat er inmiddels ook weer nieuwe was ligt te wachten…
  4. laatste oplossing om de was met minder werk in de kasten te krijgen, is ook een eenvoudige. Toch komt het er vaak niet van, vandaar nu als Goed Voornemen: de schone was zoveel mogelijk direct opvouwen. Handdoeken, sokken, ondergoed, alles wat niet gestreken wordt kan meteen opgevouwen de kast in. En wat wel gestreken moet worden, ziet er ook aantrekkelijker uit wanneer het opgevouwen ligt te wachten in plaats van op een slordige hoop!

Kortom: 2017 wordt het jaar van efficiënt wassen, opgeruimde kamers en minder werk met de was. Nu nog een oplossing bedenken voor het speelgoed…..

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een …

Share
Share