Duizend monsters, wat een feest! Geronimo Stilton

duizend-monsters-wat-een-feestDit spannende boek van Geronimo Stilton bestaat voor een groot deel uit een verhaal dat geschreven is door Duifje Duistermuis. Duifje Duistermuis is een goede vriendin van Geronimo. Stilletjes is ze verliefd op Geronimo en ze wil hem graag veranderen in een stoere muis. Want geef toe, ondanks al zijn spannende en bizarre avonturen is Geronimo nu niet bepaald stoer.

Recensie

In Duizend monsters, wat een feest! krijgt Duifje een bijzondere gast, het monstertje Mafaldo. Mafaldo is een lief schattig monstertje dat alleen op de stoep van het Schedelslot zat.

yeti's

Duifje besluit hem terug te brengen naar zijn moeder, over de bergen van de IJzige Gil naar de Monsterlijke Monstervallei. Geronimo gaat ook mee en onderweg ontmoeten ze heel veel vreemde wezens. Heel typisch is dat Duifje ze allemaal lijkt te kennen …

De boeken van Geronimo Stilton of zijn zus Thea zijn al jaren lang een groot succes bij ons thuis. Was het eerst de oudste van nu 12 die de boeken verslond, nu is de jongste van 8 fan.

monsters 5

De reeks boeken bestaat uit verschillende series. Ik vind zelf de standaardserie altijd een beetje tegenvallen. Begrijp me goed, de verhalen worden zonder uitzondering leuk gevonden, maar ze zijn zo snel uit. De verhalen in de Fantasia-boeken of de delen van Reis door de Tijd zijn in de eerste plaats behoorlijk langer, maar deze boeken bevatten ook een uitgebreid informatief deel. Dat geldt overigens ook voor de serie boeken over de Thea Sisters.

monsters 3
Ook Duizend monsters, wat een feest! bevat zo’n informatief katern. In dit geval niet heel serieus, het gaat over alle monsters die wonen in de Monsterlijke Monstervallei en de weg daar naar toe. Maar wel erg leuk! Kortom, weer een aanrader voor alle Stilton fans.

Duizend monsters, wat een feest – Geronimo Stilton
Kinderboek, paperback, 196 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Halloween; DIY versus kopen

Halloween is een oude feestdag die niet in elk land gevierd wordt. Deze feestdag is …

Share
Share